Основателят на фалиралата бърса за търговия с криптовалута Еф Ти

...
Основателят на фалиралата бърса за търговия с криптовалута Еф Ти
Коментари Харесай

Арестуваха Сам Банкман-Фрайд: Предприемач, инвеститор и бивш милиардер

Основателят на банкрутиралата бърса за търговия с криптовалута Еф Ти Екс (FTX) Сам Банкман-Фрайд беше задържан на Бахамите по искане на американската прокуратура, съобщи Ройтерс.

Sam Bankman-Fried Arrested in the Bahamas After US Prosecutors File Charges by
— Pragma News (@Pragma_News)
Това се случи ден преди плануваното му чуване пред Конгреса за краха на платформата, една от най-големите в криптосвета.

Арестът маркира тъжния завършек на кариерата на 30-годишния бизнесмен, прочут с буквите си SBF , който съумя да яхне вълната на възхода на криптовалутите и с помощта на това да стане милиардер, преди да се стигне до съвсем светкавичния провал на Еф Ти Екс.

Борсата, основана през 2019 година и основана на Бахамите, подаде молба за фалит на 11 ноември, откакто в границите на 72 часа търговците изтеглиха от нея към 6 милиарда $.

Впоследствие стана ясно, че Банкман-Фрайд скрито е употребявал 10 милиарда $ от фондовете на своите клиенти, с цел да укрепи личния си търговски бизнес.

Sam Bankman-Fried was playing the game Storybook Brawl and said in an interview he didn't think he would be detained just hours before his arrest
— Jim Carr (@JimmCarr)
Арестът пристигна ден преди той да свидетелства пред Конгреса и да нападна някогашните си юристи от адвокатска фирма " Съливан и Кромуел ", новият главени изпълнителен шеф на Еф Ти Екс Джон Рей и главния си борсов противник - китайската " Байненс " (Binance).

Очаква се Банкман-Фрайд да бъде екстрадиран в Съединени американски щати скоро.

Американската прокуратура заяви, че има обвиняване против него, което ще бъде оповестено по-късно през днешния ден. Според в. " Ню Йорк таймс " става дума за машинация и пране на пари.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР