Основателят на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че компанията е предприела

...
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че компанията е предприела
Коментари Харесай

Зукърбърг се опасява от размирици след изборите в САЩ

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че компанията е подхванала стъпки, с цел да адресира риска от възможни безредици и прояви на принуждение след изборите в Съединени американски щати на 3 ноември, съобщи Си Ен Би Си.

„ Безпокоя се, разделянето в нашата страна и опцията оповестяването на формалните резултати от изборите да отнеме седмици, крият риск  от безредици в цялата страна. Предвид този факт, фирмите като нашата би трябвало да положат повече старания “, разяснява Зукърбърг наконференция с анализатори, отдадена на оповестяването на финансовите резултати на компанията за тримесечието.

Той изясни, че подхванатите от Фейсбук стъпки в тази тенденция включват даването на настояща и точна информация за изборите на потребителите, прекратяването на политическите реклами една седмица преди изборите и възбраната на групи, разпространяващи тайни теории като QAnon.

„ Това не съставлява смяна на нашата философия или на мощната ни поддръжка за свободата на изложение. Това е отражение на покачвания риск от принуждение и безредици “, съобщи Зукърбърг.

Социалната мрежа, не е единствената, която споделя сходни опасения. В четврътък Walmart отстрани от магазините си оръжията и боеприпасите поради произшествия в някой региони на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР