Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се извини пред Европейския парламент

...
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се извини пред Европейския парламент
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини и пред ЕП за скандала с личните данни, но пак си спести доста отговори

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг се извини пред Европейския парламент за това, че не е направил задоволително, с цел да отбрани данните на потребителите на обществената мрежа.

По време на чуването си пред евродепутатите, той съобщи: „ Не направихме задоволително да предотвратим потреблението на инструментите ни за щета. Това се отнася и за подправените вести, външната интервенция в изборите и потреблението на информацията на потребителите. Нямахме толкоз необятна визия за нашата отговорност и това беше неточност, скърбя ".

По думите му има съмнения за събиране на потребителски данни от страна на 200 приложения, които към този момент са отстранени. Хиляди други се изследват.

" От всички проучвания, които вършим и в други сфери, аз чакам, че увеличеното вложение в сигурността и сигурността ще бъде това, което ще бъде с най-голяма доходност. Но дано да бъдем ясни: Безопасността на хората постоянно ще бъде по-важна от това да увеличим приходите си ", добави Зукърбърг, представен от CBS.

Предприемачът се опита да увери европейските депутати, че Фейсбук работи за премахването на нездравословното наличие в платформата.

„ Става въпрос за тирада на омразата, гнет, принуждение, тормоз. Цялото това наличие няма място при нас “, съобщи той и добави, че точно изкуственият разсъдък засича 99% от наличието на " Ал Кайда " и „ Ислямска Държава “ в Ирак и Сирия. Призна обаче, че макар всички старания, Фейсбук „ в никакъв случай няма да е съвършен в това отношение “.

От своя страна водачът на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и някогашен белгийски министър председател Ги Верхофстад сподели на Зукърбърг: „ Вие би трябвало да се запитате по какъв начин ще бъдете запомнен. Дали като един от огромните интернет гении дружно със Стийв Джобс и Бил Гейтс, които трансформираха нашето общество? Или като геният, който сътвори цифровото страшилище, което унищожи нашата народна власт и общество? Това е въпросът, който би трябвало да си зададете “.

Той изиска да знае още дали Фейсбук ще отвори своята книга, с цел да се види дали в действителност има монопол над обществените медии. „ Смятам, че имаме огромен проблем тук “, сподели Верхофстад.

Като цяло евродепутатите не останаха изключително удовлетворени от отговорите на Зукърбърг по време на чуването.

„ Зададох ви 6 въпроса, на които трябваше да отговорите с „ да “ или „ не “, само че отговор по този начин и не получих. Не на вятъра поискахте тъкмо този формат. Това не е краят на историята “, съобщи съпредседателят на групата на „ Зелените “ в Екологичен потенциал Филип Ламберт, който добави, че депутатите ще упорстват за още едно чуване.

„ Остават редица въпроси, заложени от моите сътрудници, на които аз желая да получа отговор “, съобщи в края и Ги Верховстат.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни на свои ред увери парламентаристите, че Фейсбук ще би трябвало да показа отговорите в писмен тип през идващите няколко дни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР