Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви редица промени в някои

...
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви редица промени в някои
Коментари Харесай

Задават се големи промени за Facebook, Instagram и WhatsApp

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи редица промени в някои от най-популярните интернет приложения в света, написа Би Би Си. Те засягат целия портфейл от обществени приложения на компанията - Фейсбук, Instagram и WhatsApp.

Новият дизайн на приложенията и новите функционалности в тях са пряк отговор на рецензиите по какъв начин компанията на Зукърбърг пази персоналните данни на потребителите. Милиардерът разгласи, че компанията му има намерение да постави поверителността на данните преди всичко и призна, че би трябвало да работи доста, с цел да може компанията му да построи отначало доверието в нея.

В тирада пред разработчици на приложения Марк Зукърбърг разгласи следните промени:

 yes Съобщенията, изпратени посредством приложението Messenger , ще бъдат напълно кодирани по дифолт, което значи, че Фейсбук няма да вижда написаното, а известията ще са изцяло интегрирани с приложението WhatsApp .

 yes Instagram стартира тестванията на " частен брояч на лайкове ". Това значи, че броят на лайкове на дадена обява може да остава прикрит за всички, с изключение на за създателя й.

 yes Ще бъде въведен " по-ефимерен " способ да се споделя наличие посредством известия. Това значи, че няма да се прави непрестанен запис на известията както до момента.

 yes Методът за предпазени заплащания посредством приложението WhatsApp , който компанията тестваше в Индия, ще бъде въведен и в други страни по-късно тази година.

 yes Приложението Фейсбук ще бъде променено, като групите ще станат централни за нюзфийда, а евентуално ще бъде заменен и типичният за приложението наследник цвят. Новият дизайн и фокус върху групите потегля първо в Съединени американски щати, след което и в останалата част на света.

 yes Постовете в Instagram няма да стартират наложително със фотография или видео. Вече ще може да се споделя наличие единствено посредством текст, стикер или рисунка, с помощта на нова функционалност за камерата на телефоните.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР