Основателят на един от най-големите хедж фондове в света Bridgewater

...
Основателят на един от най-големите хедж фондове в света Bridgewater
Коментари Харесай

Известен милиардер прогнозира нова финансова криза до 2 години



Основателят на един от най-големите хедж фондове в света Bridgewater Associates (активи за 160 милиарда золара) Рей Далио предвижда в изявление за Business Insider, че в околните две години е доста евентуална нова финансова рецесия.

Милиардерът с персонално положение от към 18 милиарда $ показва, че при всеки стопански цикъл има интервал на доста ниски лихви, при което задълженията нарастват поради вложенията в производството. Този интервал нормално е последван от сгъстяване на паричната политика, което пък води до спад в търсенето на заеми и стопанската система изпада в меланхолия.

Според Далио сега се следи тъкмо това – ниски лихви и увеличение на цената на активите, и има първи проблясъци на по-твърда парична политика. Той прибавя, че обстановката доста наподобява на тази от 30-те години на предишния век в Съединени американски щати – така наречен Голяма меланхолия.

„ Намираме се в обстановка на възходящ раздор сред богатите и бедните, което е съществена причина за възхода на популизма “, разяснява Далио.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР