Основателят на датската верига за мебели и стоки за дома

...
Основателят на датската верига за мебели и стоки за дома
Коментари Харесай

Почина създателят на веригата JYSK, който беше и най-богатият човек в Дания

Основателят на датската верига за мебели и артикули за дома JYSK Ларс Ларсен е умрял, оповестява Bloomberg. 71-годишният предприемач, който беше най-богатият човек в скандинавската страна, е умрял в дома си в град Силкеборг, излиза наяве от публично известие на компанията.

Той се отхвърли от позицията си на ръководител на борда на шефовете във веригата преди два месеца, откакто беше диагностициран с рак. На негово място застана 47-годишният му наследник Якоб Брунсборг.

Ларс Ларсен е роден в различен датски град - Арнборг, през 1948 година. В младежките си години работи като чирак в магазин, а през 1979 година слага началото на своята компания JYSK, като употребява всичките си спестявания в размер на 20 000 $.

Той развива бизнеса си, който се разраства до верига, предлагаща артикули за дома на ниски цени, като спално долни дрехи и култивиран мебели. Днес компанията оперира над 2700 магазина допълнително от 52 страни, като годишните ѝ доходи възлизат на към 4 милиарда $.

От 2005 година JYSK оперира и на българския пазар, като магазините ѝ у нас са над 25 в 18 разнообразни града. От компанията обявиха напролет, че до края на август ще отворят нови 5 обекта в страната, като следва да проработи и огромната дистрибуционна база на компанията в индустриална зона " Божурище ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР