Основателят на Dalian Wanda Group Уанг Джанлин е редовно в

...
Основателят на Dalian Wanda Group Уанг Джанлин е редовно в
Коментари Харесай

Как се променят инвестиционните приоритети на най-богатите в Китай

Основателят на Dalian Wanda Group Уанг Джанлин е постоянно в челото на класациите по благосъстояние в Китай. Според Forbes, през 2016 година положението му е било 33 милиарда $.

Още по тематиката
Финансовата институция е обезпокоена поради огромните придобивания на локални компании в чужбина

Правителството готви ограничения за ограничение на сливанията и придобивания от локални компании зад граница

Все повече китайски компании се насочват към Холивуд

Уанг Джанлин, който постоянно си оспорва наградата " най-богат китаец " със притежателя на Alibaba Джак Ма, нормално бива следен в компанията на кино звезди, футболисти и милиардери. Не и предходната седмица, когато той беше в една от най-бедните китайски провинции - Гуейджоу, откривайки най-големия благотворителен план на своя конгломерат Delian Wanda Group, оповестява Financial Times.

Събитието имаше всички черти на типична гала за разкриване на Wanda – шумна музика, зрелищен водещ и един полк асистентки с миниполи. Но вместо нормалната непозната трофейна облага като кино студио или футболен клуб господин Уанг предаваше свръхголемия украсителен ключ за етнически декорираното туристическо градче на стойност 220 млн. $ към локалното държавно управление на региона Данжай.

Това събитие, наподобява, алармира за нова епоха, която наближава за китайските бизнесмени. Ако до момента бяха шумни, зрелищни и изпъкващи с богатство, те към този момент интензивно се стараят да трансформират външния си тип на обществено виновни и най-много – инвестиращи вкъщи.

Пекин препотвърди това обръщение към корпоративен Китай предишния месец, когато банковите регулатори оповестиха, че преглеждат експозицията на банките към Wanda и няколко други огромни бизнес групи – HNA, Fosun и Anbang – измежду страхове, че разчитат на заеми с високи лихви за придобивания в чужбина, което може да съставлява последователен риск вкъщи.

Анализатор, осведомен с Wanda, съобщи, че инспекцията е по-скоро " сигнал от държавното управление да се спре с задграничните придобивания ", в сравнение с някакво откровено терзание за нестабилни задължения.
С смяната на политическите ветрове корпоративен Китай пренастройва своята отдаденост към вътрешните вложения.

Директорът на Fosun Internationa - Гуо Гуангчанг, се опита да ускори имиджа на своята компания като вътрешен вложител в проведената от държавното управление конференция в бедна вътрешна провинция. Г-н Гуо съобщи на срещата в провинция Шанси, че Fosun ще пренастрои своите световни активи, с цел да помогне на локалната стопанска система. Fosun " постоянно се е стремяла да се отплати на страната и да освежи китайската нация ", съобщи той, цитирайки девиз, разпространяван от китайския президент Си Цзинпин.

Групите също концентрират повече гласност върху техните китайски планове, в сравнение с преди. Г-н Уанг беше на място, с цел да пререже лентата на най-големия затворен ски курорт в света в Харбин, в края на юни - събитие, което в предходни времена щеше да притегли надалеч по-малко внимание.
Wanda Group съобщи, че откриването на селището дружно с професионално учебно заведение и фонд за битка с бедността са нормални действия за компанията и не са свързани с последните политически промени и регулаторни инспекции в Китай.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР