Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин за първи път коментира

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин за първи път коментира
Коментари Харесай

Пригожин направи нови изявления след бунта в Русия

Основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин за първи път разяснява своя протест и изясни предпоставките за " марша на справедливостта ". Между другото той загатна грешките, позволени съгласно него от съветските въоръжени сили на 24 февруари 2022 г. Постът е публикуван в канала на Telegram " Пресслужбата на Пригожин ".

В резултат на интриги и недомислени решения, изясни Пригожин, неговият наемнически отряд е трябвало да престане да съществува на 1 юли. Никой обаче не се съгласи да подписа контракти с Министерството на защитата “.

Според Пригожин в този случай опитните командири на паравоенното формирование " щели да бъдат безусловно размазани и щели да  отидат за месо ".

Онези наемници от ЧВК, които взеха решение да преминат към Министерството на защитата, го направиха, само че това са към 1-2%, споделя Пригожин.

„ Хеликоптерите заработиха незабавно “

По време на " марша " той възнамерявал обществено да съобщи техниката на Министерството на защитата на РФ в Ростов.

„ Въпреки че не проявихме експанзия, бяхме изумени от ракетен удар и хеликоптерите незабавно отработиха. Загинаха към 30 души – бойци на ЧВК „ Вагнер “, има и ранени. Това беше мотивът, поради който съветът на командирите незабавно реши, че би трябвало да продължим напред “, изясни Пригожин.

" По време на целия марш една от колоните вървеше към Ростов, другата - в посока Москва. За ден изминахме 780 километра. Нито един боец на земята не беше погубен. Съжаляваме, че бяхме принудени да ударим въздушни средства, само че тези средства хвърляха бомби и нанасяха ракетни удари “, сподели Пригожин.

Той сподели, че Москва е " на малко повече от 200 километра ". През това време всички военни уреди, които бяха на пътя, бяха блокирани и обезвредени.

„ Ще се пролее доста кръв “

Целта на акцията беше да се предотврати унищожаването на ЧВК Вагнер и да се изправят пред правораздаването лицата, позволили неточности във войната с Украйна.

Пригожин изясни, че са спрели, тъй като, приближавайки Москва на 200 км, са направили разузнаване и са разбрали, че " ще се пролее доста кръв ", след което са решили, че такава проява е задоволителна.

" Лукашенко протегна ръка "

" Отидохме да демонстрираме нашия митинг, а не да свалим държавното управление в страната. В този момент Александър Григориевич Лукашенко протегна ръка и предложи да се намерят решения за по-нататъшната работа на ЧВК " Вагнер " в законната пълномощия ", сподели създателят на наемническа група.

След това колоните се върнаха и потеглиха към полевите лагери.

„ Сериозни проблеми със сигурността “ в Руската федерация

Пригожин означи, че този марш демонстрира най-сериозните проблеми със сигурността в Руската федерация, защото наемниците на ЧВК съумяха да блокират всички военни елементи, които срещнаха по пътя.

„ За 24 часа изминахме дистанцията, което подхожда на дистанцията от стартовата площадка на съветските войски на 24 февруари 2022 година до Киев и от същата точка до Ужгород “, сподели той. Затова ако действията на 24 февруари изпълняваше подразделение с равнището на обученост и подготвеност за осъществяване на дилемите като ЧВК " Вагнер ", може би " интервенцията " щеше да продължи един ден. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР