Основателят на частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин отново твърди,

...
Основателят на частната военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин отново твърди,
Коментари Харесай

Пригожин се хвали: ЧВК Вагнер напредна с 260 метра в Бахмут

Основателят на частната военна компания " Вагнер “ Евгений Пригожин още веднъж твърди, че неговите бойци са постигнали напредът в Бахмут след поредност от яростни боеве в града, оповестява американският ефирен канал CNN.

" ЧВК " Вагнер “ напредна с 260 метра в Бахмут “, се споделя в известие на Пригожин в Telegram канала на неговата Concord Group.

" Врагът в този момент заема 1,85 километра територия и дава яростен отпор. Украинците се бият за всяка къща, всеки вход, всеки квадратен метър територия, макар обстоятелството, че управляват дребен % от територията “, акцентира създателят на " Вагнер “.

Пригожин добави, че не е допустимо да бъдат обкръжени останалите украински позиции заради скорошното бягство на съветските сили, което той назовава " евакуиране ".

" Наистина... изтеглянето на съветските сили, вследствие на вражеско нахлуване покрай Бахмут, разреши на врага да заеме удобна позиция “, призна той. Веднага по-късно той добави, че " отстъплението на [началника на Генералния щаб на съветската войска военачалник Валерий] Герасимов не разрешава затварянето на [Бахмут]. Но ние напредваме “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР