Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи първото

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи първото
Коментари Харесай

Пригожин от Беларус: Скоро ще видите следващите ни победи на фронта

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин направи първото си от седмица аудиоизявление и съобщи в него, че огромна част от задачите на държания на 23 и 24 юни протест против Министерството на защитата са реализирани.
Прочетете още
В известието, публикувано от (все още) близкия до " Вагнер " канал в " Телеграм " Grey Zone, Пригожин приказва и за бъдещи " победи на фронта ", без да навлиза в детайлности.

" Днес повече от всеки път ни е нужна вашата поддръжка. Благодаря ви за това ", споделя Пригожин. " Искам да разберете, че нашият " Поход на справедливостта " целеше битка с предателите и готовност на обществото ни. И мисля, че доста от това ни се удаде. "

" Уверен съм, че в близко бъдеще ще видите идващите ни победи на фронта. Благодаря, момчета ", приключва той.

От дни той би трябвало да се намира в Беларус, както заяви президентът на страната Александър Лукашенко и каквато договореност бе реализирана с Кремъл, когато на 24 юни вечерта Пригожин реши да обърне колоната с бойци на " Вагнер ", ориентирана към Москва.

Аудиозаписът бе оповестен малко след решението за закриване на медийния холдинг на Пригожин (някога най-популярната медийна група в Русия), за което заяви шефът на едно от изданията.

Съобщението на предприемача, който до и по време на протеста всеки ден публикуваше мнения в формалния канал на пресслужбата си в " Телеграм " или по други, свързани с него, следва и първото от метежа насам обръщение от съветския министър на защитата Сергей Шойгу, с който той бе в открит спор.

Шойгу (някои наблюдаващи свързват протеста напълно с опълчването с него) съобщи, че " провокацията " на Пригожин няма да повлияе на дейностите на съветските въоръжени сили в Украйна, съобщи Дневник. Според министъра на защитата проектът не съумял, тъй като въоръжените сили са лоялни. Някои наблюдаващи оспорват това, отчитайки обстоятелството, че на колоната на Пригожин към Москва съвсем не бе оказана опозиция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР