Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи първото

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин направи първото
Коментари Харесай

Пригожин обеща "победи на фронта" с първите си думи от Беларус

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин направи първото си от седмица аудиоизявление и съобщи в него, че огромна част от задачите на държания на 23 и 24 юни протест против Министерството на защитата са реализирани.

В известието, от (все още) близкия до " Вагнер " канал в " Телеграм " Grey Zone, Пригожин приказва и за бъдещи " победи на фронта ", без да навлиза в детайлности.

" Днес повече от всеки път ни е нужна вашата поддръжка. Благодаря ви за това ", споделя Пригожин. " Искам да разберете, че нашият " Поход на справедливостта " целеше битка с предателите и готовност на обществото ни. И мисля, че доста от това ни се удаде. "

" Уверен съм, че в близко бъдеще ще видите идващите ни победи на фронта. Благодаря, момчета ", приключва той.

След относително дълго безмълвие

От дни той би трябвало да се намира в Беларус, както заяви президентът на страната Александър Лукашенко и каквато договореност бе реализирана с Кремъл, когато на 24 юни вечерта Пригожин реши да обърне колоната с бойци на " Вагнер ", ориентирана към Москва.

Аудиозаписът бе оповестен малко след (някога най-популярната медийна група в Русия), за което заяви шефът на едно от изданията.

 " Фабрика за тролове " стана най-популярният медиен холдинг в Русия

Съобщението на предприемача, който до и по време на протеста всеки ден публикуваше мнения в формалния канал на пресслужбата си в " Телеграм " или по други свързани с него, следва и първото от метежа насам обръщение от съветския министър на защитата Сергей Шойгу, с който той бе в открит спор.

Шойгу (някои наблюдаващи свързват протеста напълно с опълчването с него), че " провокацията " на Пригожин няма да повлияе на дейностите на съветските въоръжени сили в Украйна. Според министъра на защитата проектът не съумял, тъй като въоръжените сили са лоялни. Някои наблюдаващи оспорват това, отчитайки обстоятелството, че.

 Контролът над Контролът над " Вагнер " след протеста ще затрудни и Пригожин, и Путин
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР