Основателят на базираната в Холандия технологична компания Elastic NV Стивън

...
Основателят на базираната в Холандия технологична компания Elastic NV Стивън
Коментари Харесай

Холандецът, който удвои богатството си за 60 дни и стана новият милиардер на Европа

Основателят на основаната в Холандия софтуерна компания Elastic NV Стивън Шурман е съумял да удвои благосъстоянието си единствено в границите на 2 месеца, влизайки в групата на милиардерите в Европа.

Този триумф предприемачът е съумял да реализира след скоростно повишаване на акциите на компанията, написа Bloomberg.

Ценните бумаги на Elastic са нарастнали с 15% до 82 $ на борсата в Ню Йорк, където се търгуват. От дебюта си на фондовия пазар на 4 октомври те са поскъпнали повече от двойно или със 128 на 100.

Компанията, която предлага програмен продукт за ръководство на данни на колоси като Credit Suisse и Uber, следва да показа резултатите си за второто тримесечие тази седмица.

Шурман основава сдружението през 2012 година в Амстердам дружно с сътрудниците си Шай Банон, Ури Бонес и Саймън Вилнауер. Преди това той основава доставчикът на софтуерни решения с отворен код SpringSource, който през 2009 година беше добит от VMware.

Днес Стивън Шурман е най-големият акционер с дял от 19% от акциите на Elastic NV. Към днешна дата неговият дял се пресмята на 1,1 милиарда $, демонстрират данните от Bloomberg Billionaires Index.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР