Основателят на американската финансова компания и инвестиционен фонд Citadel Кен

...
Основателят на американската финансова компания и инвестиционен фонд Citadel Кен
Коментари Харесай

Финансистът Кен Грифин: Високата инфлация в света може да продължи десетилетия

Основателят на американската финансова компания и капиталов фонд Citadel Кен Грифин предвижда, че интервалът на висока базова инфлация в света може да продължи няколко десетилетия, оповестява от Bloomberg.

При пресмятане на базисната инфлация нормално не се вземат поради измененията в цените на продуктите и стоките, които са подложени на сезонни съмнения. Тези категории обичайно включват хранителни и енергийни артикули. В допълнение към високата базова инфлация Грифин включи продължаващите войни измежду главните закани за международната стопанска система. Този фактор, сподели той, тласка системата от връзки към деглобализация.

Допълнителен проблем за най-голямата стопанска система в света - Съединени американски щати, може да бъде повишаването на геополитическото напрежение, счита създателят на Citadel. В комбиниране с други опасности, това може да увеличи лихвените проценти и да усили разноските за покриване на възходящия държавен дълг на Съединени американски щати, който в този момент приближава 34 трилиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР