Основателят на Amazon Джеф Безос събира екип от топ учени,

...
Основателят на Amazon Джеф Безос събира екип от топ учени,
Коментари Харесай

На крачка от това да станем безсмъртни

Основателят на Amazon Джеф Безос събира екип от топ учени, които да осъществят фантазията му за създаване на технология за величие.

Милиардерът влага огромна сума в стартъп против стареенето, наименуван Alto Labs. Проектът неотдавна назначи Хал Барън, някогашен основен теоретичен шеф във фармацевтичния колос GlaxoSmithKline, който към този момент е основен изпълнителен шеф на Alto Lab.

" За мен е огромна чест, че ми беше препоръчана тази опция един път в живота да управлявам такава неповторима компания с трансформираща задача ", сподели Барън в прессъобщение от стартъпа.

Барън се причислява към екип от топ учени, натоварени със задачата да победят гибелта. Колеги на Барън в стартъпа са доктор Шиня Яманака, притежател на Нобелова премия за медицина за 2012 година за работата си в проучванията на стволови кафези, и Дженифър Дудна, съносителката на Нобеловата премия за 2020 година химия за нейната роля в създаването на инструмента за редактиране на гени CRISPR, предава dir.bg.

Благодарение на Джеф Безос стартъпа Alto Labs разполага с 3 милиарда $ начален капитал. Руско-израелският милиардер Юри Милнър също е вложил огромна сума в комппанията.

Alto Labs ще насочи напъните си към биологичното препрограмиране. Това е способ за главно подмладяване на клетките, откакто са узрели. Технологията се е потвърдила като постижима в дребен мащаб и в лаборатория, само че Alto Labs желае да я ползва с хора.

Така първата стъпка по пътя към величие ще е създаването на технология за " безконечна младост ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР