Основателят на Amazon Джеф Безос може да заделя годишно акции

...
Основателят на Amazon Джеф Безос може да заделя годишно акции
Коментари Харесай

Безос: Харча повече пари за климата, отколкото за Космоса

Основателят на Amazon Джеф Безос може да заделя годишно акции на компанията на стойност 1 мрлд. за финансирането на галактическата компания Blue Origin, само че той твърди, че харчи повече от благосъстоянието си за битката с климатичните промени, написа Си Ен Би Си.

В изявление по време на Ignatus Forum във Вашингтон предходната седмица Безос бе запитан какво би споделил на критиците, които настояват, че милиардерите като него би трябвало да отделят повече средства за адресирането на проблемите с климата на  Земята вместо за пътувания в Космоса.

„ Те подминават обстоятелството, че би трябвало да вършим и двете неща и че те са надълбоко свързани. Всъщност аз разходвам повече пари за  „ Фонда за Земята “, в сравнение с за Космоса “, разяснява Беозс.

Той призна, че има „ доста какво да се направи “ на Земята, само че с цел да се подсигурява „ растежа ни като цивилизация “, хората би трябвало да търсят развиване на ресърси на други планети.

Безос започва фонда „ Фонда за Земята “ в размер на 10 милиарда $ през 2020 година, като той отпуска грантове на учени, деятели и други организации, работещи за справяне с изменението на климата. Досега фондът е дал безплатна помощ в размер на 947 милиарда $, като неговата цел е да раздаде останалите 9 милиарда $ до 2030 година

След като се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на Amazon през юли, Безос отделя повече време за персоналните си ползи, измежду които са фондът и Blue Origin, както и вестникът „ Вашингтон пост “, който милиардерът закупи през 2013 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР