Основателят и управител на плувен клуб “Спринт - София” и

...
Основателят и управител на плувен клуб “Спринт - София” и
Коментари Харесай

Бивш национал по плуване излезе с отворено писмо във връзка с търг за басейн “Спортна Палата”


Основателят и шеф на плувен клуб “Спринт - София” и някогашен народен играч по плуване Красимир Захов излезе с отворено писмо във Facebook групата “Плуване и Водна топка” по отношение на търг за отдаване чартърен на басейн “Спортна Палата”. Sportal.bg разгласява цялото писмо без редакторска интервенция.

“Уважаеми плувци, треньори, ръководители, родители, деятели, симпатизанти и другари на плувните спортове.

За да върви спорта ни напред, имам вяра, че моралните и етични правила, както и разпоредбите и законите би трябвало да се съблюдават от всички без изключение. Вярвам също, че в случай че и плувната ни общественост един ден е задоволително мощна, сплотена и подготвена обществено да се пази, заявявайки позиция, то тогава властимащите биха внимавали, какви решения взимат предвид на следствията, които ги чакат.

Пиша тези редове във връзка решението на министър Красен Кралев да приключи изцяло легален търг съгласно моя екип от адвокати за отдаване чартърен на митичния бих споделил басейн „ Спортна Палата “.

Клубът, който съставлявам бе един от шестте участника. Смея да настоявам, че най-подготвеният участник и най-силно искащият успеха бях аз.

На 19.09. 2019 година комисията към търга излезе със известие, че всичките шест участника са с изрядна документи.

На 25.09.2019 година при отварянето на ценовите оферти плувен клуб,,Спринт - София'' излезе победител. Цената, която предложихме по непотвърдена информация е към 7-8 пъти по-висока от тази, която е заплащана при предходния 10-годишен контракт за наем. И когато всички чакахме заповедта с класирането, което явно най-малко за множеството участници бе предвидимо, забележете на 16.10.2019 година с 9-дневно забавяне бе оповестена заповед, че министерството приключва търга поради значително нарушаване от тяхна страна в личната им заповед от 1.08.2019.

Интересно, по какъв начин два месеца и половина от началото на търга всичко бе наред и нямаше „ значително нарушение’ “ и когато чакахме класирането, внезапно някой „ открива “ това „ значително нарушение’’.

Желая да Ви уведомя, че плувен клуб „ Спринт – София “, който съставлявам предложи освен най-високата цена с риск да работя „ про боно' “ като шеф и основен треньор. В проекта, който депозирахме бе заложен и ремонт на басейна за 200 000 лева Депозирахме и в допълнение и банкова гаранция за 120 000 лева

С тези средства възнамерявахме да развием програмата ни „ Олимпийски очаквания “, като сумата бъде вложена в надарени плувци. За да не предизвикам дискусия по отношение на средствата, апелирам имайте поради, че сумата за ремонт бе от обезпечен заем. А сумата за надарените плувци е от спонсор, при изискване, че стопанисваме база, на която можем да осъществяваме програмата си.

Считам, че идващият наемател на басейна, който и да е той е повече от морално длъжен да показа обществено пред плувната общност какво възнамерява да направи, с цел да осъвремени и приведе най-малко в естествен тип този по този начин обичан от плувната общественост басейн. Басейн, на който се е писала и ще се написа история още дълги години. Басейн, който е безценен на доста генерации.

Призовавам всички милеещи за спорта, изключително плувните клубове:

Госпожи и господа, в случай че смятате, че има неправда и по този метод е ощетена страната, спортът, плувната общественост, участниците в търга, застанете намерено с имената си и заявете обществено позицията си.

Както се споделя „ Днес се случва на мен, на следващия ден може да се случи на Вас “!

Ако ще има смяна, тя би трябвало да пристигна от нас.

Публикувам това писмо първо тук, на тази страхотна страница, която сплотява над 7000 другари на обичания ни спорт.

Казвам се Красимир Захов и съм от тези които живеят за спорта, а не от спорта.

PS. Ще помоля още един път искащите да вземат отношение по проблема да не ми споделят „ на четири очи'' за каква неправда иде тирада и какъв брой съжаляват. Ако желаят да ме поддържат, апелирам обществено от профила си, да се показват и да заявят позицията си, с цел да може всички да я видят.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР