Основателят и спонсор на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин

...
Основателят и спонсор на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Убийци и крадци. Русия помилва престъпници, след като воюваха за Вагнер в Украйна

Основателят и спонсор на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин заяви, че първата група пандизчии, вербувани от компанията му да се бият във войната в Украйна, е помилвана. Сред тях има убийци, наркотрафикатни и крадци, оповестяват интернационалните медии.

Според неговата информация става дума за двадесетина души, които са изпълнили наложителния си контракт от най-малко шест месеца на фронта. По думите му всички техни престъпни досиета са заличени. Не е ясно по какъв начин това е станало юридически. Правозащитници разясниха, че от правна позиция въпросът за помилването на такива пандизчии не е организиран.

е съветски предприемач, непосредствен до президента Владимир Путин, чието огромно въздействие в Кремъл нарастна още повече след началото на съветската инвазия в Украйна.

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости разгласява по-рано тази седмица и агитационен запис, в който се вижда по какъв начин той се ръкува с хора в камуфлажни униформи и ги поздравява, че са " отработили контракта си ".

На въпроса какво ще вършат в този момент тези пандизчии, те дават отговор, че ще се " върнат и ще довършат започнатото ".

Във видеото Пригожин приканва нарушителите, някои от които седят пред него с патерици и в инвалидни колички, " да не пият доста ", " да не използват опиати ", " да не изнасилват дами " и " да не се забъркват в неприятности ".

Лидерът на " Вагнер " опита да отбрани помилването им с думите, че доста от тези хора са попаднали в пандиза " инцидентно или по нехайство ".

Сред помилваните има крадци, убийци и наркотрафиканти, откриха публицисти от съветската работа на Би Би Си и осведомителната организация " Агенство " .

Според медиите един от тях е Дмитрий Каравайчик, който през юли 2019 година е наказан на 17 години в колония със непоколебим режим " за основаване на незаконна група за произвеждане и продажба на амфетамин ", заяви Радио Свобода.

Друг се споделя Александър Сутов. Той през 2020 година наказан на 10 години затвор при непоколебим режим и е приет за уредник на незаконна група, която обира бижутерски магазини.

Другите известни са Денис Кинев, наказан на пет години за обир, Станислав Усачев, който е получил малко повече от година затвор за кражба на кола, и Анатоли Салмин, неведнъж осъждан, в това число за ликвидиране.

Преди няколко месеца, след тежки военни провали на съветската войска в Украйна, " Вагнер " и персонално Пригожин в редиците си съветски пленници и да ги изпращат да се бият на страната на Русия. Съгласно изискванията на контракта наказаните, които се съгласяват да вземат участие във военни дейности, би трябвало да останат на фронтовата линия в продължение на шест месеца и им е неразрешено да се отдръпват или предадат под опасност от екзекуция.

През ноември стана известно, че членове на " Вагнер " са екзекутирали с чук вербувания пандизчия Евгений Нужин , който се е предал в украински плен, само че по-късно е бил сменен от Киев за покорен украинец.

На тези, които останат живи след половин година, се дава обещание опрощение. Много от тях са наказани и за други тежки закононарушения, като изнасилвания.

Правозащитникът и член на Президентския съвет по правата на индивида Ева Меркачева разяснява пред Current time , че сега има единствено три метода за освобождение на наказан:

" Първият е акт на опрощение с декрет на президента. Вторият - прошка по решение на Държавната дума. Третият - решение на съда за условно предварително освобождение или за подмяна на част от присъдата с друго наказване, да вземем за пример изправителен труд. Но в тази част не се загатва нищо за опцията да се размени престоят в колонията със работа по боен контракт ".

По данни на американското разузнаване сега към 40 000 съветски пандизчии вземат участие в бойни интервенции на територията на Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР