Основателят и ръководител на ритейлъра Amazon Джеф Безос в началото

...
Основателят и ръководител на ритейлъра Amazon Джеф Безос в началото
Коментари Харесай

За една седмица шефът Джеф Безос продаде акции на Amazon за $1 милиард

Основателят и началник на ритейлъра Amazon Джеф Безос при започване на месец ноември 2017 година продаде акции на компанията в размер на $1 милиард. Това е първата сходна договорка на Безос за такава сума.
През последните 6 години Джеф Безос постоянно продава своите акции, нормално по към един милион скъпи книги. Сега са му останали към 80 милиона акции на компанията.

Подобна договорка бе осъществена през месец май тази година, когато Безос продаде акции на сума $940,7 милиона. Оттогава акциите на Amazon нарастнаха и продажбата на този транш донесе на ръководителя на компанията повече пари, спрямо другите сходни покупко-продажби.

Не е известно къде отиват тези суми. The Verge означи, че Безос няма обществени благотворителни фондове като Бил Гейтс. Издателството допуска, че парите ще отидат за финансирането на вестника The Washington Post или при производителя на ракети Blue Origin, които са благосъстоятелност на милиардера.

От края на месец октомври 2017 година Безос е преди всичко в рейтинга на най-богатите хора в света, съгласно класацията на Bloomberg. Неговото финансово положение се прави оценка на $94,6 милиарда. Бил Гейтс остана на второ място с капитал от $88,4 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР