Основателят и президент на Хуавей (Huawei) Жън Чжънфей определи ареста

...
Основателят и президент на Хуавей (Huawei) Жън Чжънфей определи ареста
Коментари Харесай

Шефът на Хуавей: Няма начин САЩ да ни смажат, светът не може да се откаже от нас

Основателят и президент на Хуавей (Huawei) Жън Чжънфей дефинира ареста на своята щерка и финансова директорка на китайската компания Мън Ванчжоу като политически стимулиран, съобщи Ройтерс.

"Първо, аз правя възражение против това, което направиха Съединени американски щати. Политически стимулирано деяние от този тип не е задоволително ", сподели Жън в изявление за Би Би Си.

Финансовата директорка на Хуавей бе задържана на 1 декември в Канада по искане на Съединените щати. На Мън в Съединени американски щати бяха повдигнати обвинявания в банкова машинация и нарушение на американските наказания против Иран, напомня Ройтерс.

Съединени американски щати упрекнаха Хуавей и друга китайска телекомуникационна компания, Зет Ти И (ZTE), че работят за държавното управление в Пекин, и показаха опасения, че съоръжение на двете групи може да бъде употребявано за шпионаж против американци.

Основателят на Хуавей още веднъж съобщи, че компанията "никога няма да извърши " каквито и да било шпионски действия.

Хуавей е най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света, отбелязва Ройтерс.

"Светът не може да се откаже от нас, тъй като сме по-напреднали ", увери Жън. Той призна, че в случай че Съединените щати съумеят да убедят още страни да не употребяват краткотрайно съоръжение на Хуавей, тогава компанията може да ограничи малко активността си.

"Няма метод Съединени американски щати да могат да ни смажат ", акцентира в това време създателят на Хуавей в първото си изявление за задгранична медия след ареста на своята щерка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР