Основателят и изпълнителен директор на социалната микроблог мрежа Tumblr Дейвид

...
Основателят и изпълнителен директор на социалната микроблог мрежа Tumblr Дейвид
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Tumblr напуска компанията

Основателят и изпълнителен шеф на обществената микроблог мрежа Tumblr Дейвид Карп разгласи, че напуща компанията. Новината, която беше обявена първо от вестник The New York Times, бе доказана по-късно и от медийния конгломерат Oath, към който Tumblr принадлежи.

„ Девид Карп ще напусне Oath в края на тази година. Дейвид основа Tumblr преди 10 години като пространство за основаване на нови светове и ние му благодарим за отдадеността и пристрастеността, които доведоха до развиването на платформата с над 380 млн. блога и повече от 155 милиарда публикации”, гласи изказването на Oath.

От 2013 година насам Tumblr е благосъстоятелност на Yahoo! след подписаната договорка на стойност 1,1 милиарда $ сред двете страни. През 2016 година Yahoo! пък бе закупена от телекомуникационният исполин Verizon, който е и най-големият интернет снабдител в Съединени американски щати. Срещу 1,1 милиарда $ тя продаде главните си услуги, в това число интернет порталите и бизнеса си с онлайн реклами. В резултат на обединяването Yahoo сложи завършек на 20-годишното си битие като независима и самостоятелна компания и беше преименувана на Oath.

Именно множеството корпоративни разбърквания се считат за причина Карп да се отдръпна от поста си, макар че остава неразбираемо за какво тъкмо той напуща, както и какви са проектите му за в бъдеще. За момента единствената сигурна информация е, че основният действен шеф на Tumblr Джеф Д`Онофрио е бил определен да поеме поста на Карп.

В писмо, изпратено до сътрудниците му, Карп увери, че „ решението му идва след месеци на размисъл по отношение на персоналните му упоритости и няма нищо общо с вярата му в бъдещето на Tumblr. Той добави също по този начин, че е горделив с развиването на обществената мрежа през последните 10 години и с хората, които са създали този напредък вероятен.

Независимо от претекстовете обаче, оставката на Карп бележи края на една ера за Tumblr, който за негативно време се наложи като извънредно авторитетна и могъща мощ в интернет пространството, както и в дом на индивидуалистите. През годините под управлението на Карп, Tumblr съумя да предложи една по-добра платформа за писателите, художниците, артистите и всички останали креативен персони, открояващи се с неповторимото си въодушевление по „ фeндъм” културата и ексцентричната хармония. Именно на сходни персони микроблогинг мрежата даде опция да показват себе си и даже да добиват огромна известност.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР