Основателят и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг загуби 16

...
Основателят и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг загуби 16
Коментари Харесай

Зукърбърг изгуби три позиции в списъка на милиардерите

Основателят и изпълнителен шеф на Facebook Марк Зукърбърг загуби 16 милиарда $, откакто в четвъртък акциите на обществената мрежа означиха рекорден срив с към 20%. Така той падна в класацията на организация Блумбърг на най-богатите хора.

Сега благосъстоянието на Зукърбърг се прави оценка на 70,6 милиарда $. Преди това той бе на трето място с капитал от 86,5 милиарда $. Сега той е на шесто място, сред притежателя на комерсиалната марка Зара, испанския текстилен магнат Амансио Ортега, който е на пето място със 73,4 милиарда $, и мексиканския милиардер Карлос Слим, който е на седмо място с 62,4 милиарда $.

По информация на "Файненшъл таймс " трагичният спад на акциите е изтрил 120 милиарда $ от цената на една от най-скъпите компании на Уолстрийт..

В сряда Facebook заяви, че растежът в продажбите на цифрова реклама и растежът на потребителите на мрежата е почнал да се забавя през второто тримесечие на 2018 година Според шефовете на компанията, в това число Марк Зукърбърг, наклонността надали ще се усъвършенства в близко бъдеще, изключително на фона на разноските на компанията за възстановяване на сигурността и отбраната на потребителите на обществената мрежа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР