Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei, 74-годишният милиардер Жен

...
Основателят и главен изпълнителен директор на Huawei, 74-годишният милиардер Жен
Коментари Харесай

Шефът на Huawei прекъсна тригодишното мълчание, ето какво заяви

Основателят и основен изпълнителен шеф на Huawei, 74-годишният милиардер Жен Чженфей за първи път обществено отговори на обвиняванията в шпионаж в интерес на Китай, предявени против неговата компания. Бизнесменът отхвърли, че Huawei - един от най-големите снабдители на телекомуникационно съоръжение - оказва помощ на китайските разследващи служби да шпионират задгранични жители и акцентира, че не поддържа непрекъснат контакт с Пекин.

" Обичам моята страна, подкрепям комунистическата партия, но никога няма да направя нищо, за да навредя на света ", каза Чженфей, изказвайки се на кръгла маса в Шенчжен, Китай. „ Не виждам тясна връзка между моите лични политически убеждения и бизнеса на Huawei.” Предприемачът направи публично изявление пред чуждестранни медии за първи път от 2015 г. насам.

В същото време, той нарече американския лидер Доналд Тръмп " велик президент ", който " се осмели да намали обема на данъците, което би било от полза за бизнеса ", съобщава Bloomberg.

Според думите на Чженфей, много му липсва най-голямата му дъщеря Мен Ванчжоу - финансовия директор на Huawei, който бе арестувана през декември от канадските власти заради нарушения на санкциите на САЩ срещу Иран. Впоследствие топ мениджърът бе освободен под гаранция от 7,5 милиона долара. Сега тя е заплашена от екстрадиция в Съединените щати. В същото време ръководителят на Huawei добави, че ще приеме изчаквателна позиция по отношение на това дали Тръмп ще се намеси в съдбата на дъщеря му.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР