Основателят и генерален директор на компаниите SpaceX и Tesla съобщи

...
Основателят и генерален директор на компаниите SpaceX и Tesla съобщи
Коментари Харесай

Илън Мъск: през следващите 5 години Falcon 9 ще извърши 300 мисии и ще бъде заменена от BFR

Основателят и общоприет шеф на фирмите SpaceX и Tesla заяви в своя Twitter акаунт, че през идващите пет години неговите ракети ще извършат към 300 задачи.
След това ракетите Falcon 9 ще бъдат сменени от многократната свръхтежка ракета BFR (Big Falcon Rocket) , която изобретателят анонсира през месец септември 2017 година.

Тези триста задачи Мъск възнамерява да реализира благодарение на 30-40 бустера за неведнъж потребление Falcon 9. В това число очевидно са включени и изстрелванията на ракетата Falcon Heavy, която в действителност се състои от три ракети Falcon 9.

Това изявление на Мъск индиректно дава отговор на въпроса за разноските на галактическите задачи. В момента, при потреблението на към този момент летяла ракета Falcon 9, извеждането в орбита на спътник коства към $50 милиона. По принцип, осъществяването на 300 задачи с към 30 ракети фрапантно ще понижи цената на полетите в космоса.

Да си напомним, че първото изстрелване на Falcon Heavy бе осъществено през миналата зима. Тогава за потребен товар Мъск употребява своя електромобил Tesla Roadster.

Основните задания на BFR са плануваните полети до Луната, Марс и други планети. Тази мощна ракета може да изведе в орбита към 150 тона потребен товар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР