Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Magna International Франк

...
Основателят и бивш главен изпълнителен директор на Magna International Франк
Коментари Харесай

Милиардер и жена му съдят дъщеря си за $400 милиона

Основателят и някогашен основен изпълнителен шеф на Magna International Франк Щронах съди щерка си и други хора за 398 млн. $, обвинявайки ги в неприятно ръководство на фамилното благосъстояние.

86-годишният Щронах и брачната половинка му Елфриде са завели дело в Торонто против щерка си Белинда Щронах, която е ръководител на борда на Stronach Group, както и против изпълнителния шеф Алон Осип. Внуците им Никол Уолкър и Франк Уолкър и компанията Stronach Consulting също са обвинени по правосъдното дело, оповестява вестник Toronto Star, представен от Bloomberg.

Семейство Щронах " съжаляват, че би трябвало да стартират произвеждане в Върховния съд на Онтарио против щерка им Белинда, Алон Осип и други. Те вършат това като последна мярка, откакто са положили обилни старания в продължение на съвсем 2 години, с цел да разрешат противоречивите въпроси на консенсусна основа ", написа в изказване на техните адвокатски адвокатски фирми.

Двойката упреква щерка си и Осип, че " са подхванали серия от скрити и противозаконни дейности ", противоречащи на най-хубавите ползи на други членове на фамилията. Други обвинявания включват изказвания за нарушаване на контракт, лъжливо укриване и незаслужено обогатяване, оповестява канадският вестник.

" Безпочвени " обвинявания

 В предишното милиардерът и щерка му бяха много близки
Източник:

В предишното милиардерът и щерка му бяха много близки

Никое от тези обвинявания обаче не е потвърдено в съда.

" Семейните взаимоотношения в границите на бизнеса могат да бъдат предизвикателни. Децата ми и аз обичаме моя татко. Твърденията му обаче са погрешни и публично ще отговорим на исковата молба в естествения ход на правосъдния развой ", споделя Белинда Щронах в изказване.

Говорителят на Осип - Пол Дийгън назова обвиняванията " безпочвени ", потвърждавайки, че " не се основават на обстоятелства или действителност ". " Алон постоянно е изпълнявал отговорностите си и е работил добросъвестно, с цел да резервира и развие активите на семейство Щронах и да отбрани ползите на всички членове на фамилията ", съобщи Дийгън.

Франк Щронах " беше огромен бизнесмен на авточасти, само че неотдавнашното му прекалено харчене и многочислените несполучливи инициативи изложиха на риск благосъстоянието на фамилията му ", добави той. " Това е спор сред членовете на семейство Щронах, който би трябвало да бъде позволен сред членовете на фамилията ", посъветва представителят.

Австрийският предприемач и брачната половинка му се женят през 1964 година и имат две деца: Андрю и Белинда. Дъщеря им, някогашен основен изпълнителен шеф на Magna, управлява благотворителна фондация. Тя е някогашен народен представител от канадския парламент.

 Саудитски принц съди жена си поради първокласен парцел в
Саудитски принц съди жена си поради първокласен парцел в " бракоразвод по Холивудски "

Принц Файсал е вложил $41 милиона в възобновяване на имението в Бевърли Хилс

След няколко години работа като монтьор в родната си Австрия Франк Щронах идва в Канада при започване на 50-те години на предишния век с няколкостотин $ в джоба си и основава Magna в градчето Аурора, Онтарио.

Впоследствие тя се трансформира в компания с доходи от 28.7 милиарда $ и чиста облага от 1.1 милиарда $ през 2011 година - годината, в която той се отдръпва като ръководител на борда.

Magna е най-големият производител на автомобилни елементи в Канада с доходи от 40 милиарда $ през 2017 година Компанията разполага с 314 завода, ситуирани в 29 страни на 4 континета и има 123 000 чиновници. Тя участва и в България с предприятието Magna Powertrain, което има цех покрай Пловдив.

Състоянието на Щронах се прави оценка на най-малко 1.9 милиарда $, съгласно Индекса на милиардерите на Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР