Основателя на непризнанатата Киевски патриаршия - Филарет днес написа писмо,

...
Основателя на непризнанатата Киевски патриаршия - Филарет днес написа писмо,
Коментари Харесай

Украинската православна църква остава част от Московската патриаршия

Основателя на непризнанатата Киевски патриаршия - Филарет през днешния ден написа писмо, което бе адресирано до Архиерейския събор Руската православна черква (РПЦ) и личнодо Московския Патриарх Кирилл с молба за амнистия и превъзмогване църковния ерес в Украйна.

От Украинската православна черква на Киевската патриаршия обаче прецизираха, че са подготвени за разговор с Руската православна черква за самопризнание и автокефалия, а не с обръщение за възсъединение.

Вчера някои съветски медии, представени от българските си сътрудници оповестиха, че РПЦ даде самопризнание на Украинската патриаршия. Днес представителя на Московската патриаршия - Александър Волков, обаче опроверга тези изказвания пред публицисти от РИА Новости. Волков посочи, че " разглеждането на въпроса за Украинската православна черква в обособен пункт по никакъв метод не трансформира статута и - тя е била и остава самоуправляема част на Руската православна черква ".

Това значи, че Украинската православна черква на Московската Патриаршия си истажа част от Руската православна черква отпред с Патриарх Кирилл.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР