Основателно ли е недоволството на протестиращите, които вече 13 дни

...
Основателно ли е недоволството на протестиращите, които вече 13 дни
Коментари Харесай

Недков: Трябваше да минат 30 години, за да разберем, че май се самоизлъгахме

 Основателно ли е недоволството на протестиращите, които към този момент 13 дни излизат на улиците, с цел да изискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев? Писателят Димитър Недков сподели, че този път, за разлика от други години, митингите са на едно напълно ново потомство.

" Ние, преходниците, дойдохме от един различен свят, повярвахме в някакви обещания, също протестирайки против нещо. Трябваше да минат тридесетина години, с цел да разберем, че май се самоизлъгахме ", означи Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той счита, че е допустимо новият свят да се построи от децата на настоящето потомство, които желаят да унищожат системата.

" Голяма част от тези младежи, които са през днешния ден извън на площадите, пандемията ги върна тук. Какво завариха? Смачканите си родители от тази система, основана от нас ", разяснява още писателят.

Недков се надява едно от настояванията на протестиращите да е за почтено обучение у нас.

" Младите хора би трябвало да знаят да вършат разлика сред лява и дясна партия и сред лява и дясна идея за живота ", добави той.

Според него би трябвало да се демонстрира на младите по какъв начин да не повтарят грешките на поколението преди тях.

" Генезисът на това, което желаеме през днешния ден да си отиде, стартира не преди няколко години, а 2002 година със основаването на един доста забавен план в България, публично регистриран. Надявам се и върховенството на закона да огледа в този аспект. Създаването на плана " Глобална България ", където се събраха едни хора и споделиха: Дайте да използваме опциите на глобализма ", изясни гостът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР