Основателите на социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа

...
Основателите на социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа
Коментари Харесай

Създателите на Instagram напускат компанията

Основателите на обществената мрежа за шерване на фотоси и видеа Instagram, която е благосъстоятелност на Фейсбук, се отдръпват от нея.

Оставките на Кевин Систром и Майк Крийгер може съществено да се отразят и на Фейсбук, който през тази година се оказа в центъра на скандал за приключване на персоналните данни на ползвателите си, предава БГНЕС.

Систром и Крийгър сътвориха Instagram през 2010 година, а през 2012 година известната обществена мрежа беше купена от Фейсбук за 1 милиард $.

Анализатори дефинират Instagram като една от най-хубавите, в случай че не и най-хубавата облага на Марк Зукърбърг.

Систром и Крийгер не загатнаха какви са аргументите за отдръпването им, само че американски медии допускат, че не е изключено да става дума за разправии с шефовете на компанията-майка.

По думите на Систром, на двамата им било належащо спиране, с цел да се съсредоточат още веднъж върху „ любознанието и съзидателността “.

В. New York Times написа, че след отдръпването на неговите създатели, бъдещето на фотоприложението е мъгливо. Не е ясно кой в този момент ще оглави Instagram и дали на новите шефове ще се удаде да продължат историята на триумфа на марката.

През есента на тази година за отдръпването си разгласи и Ян Кум, основател и началник на WhatsApp, едно от най-популярните в света приложения за изпращане на известия при смарт телефоните. Това приложение е благосъстоятелност на Фейсбук от 2014 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР