Основателите на Instagram Кевин Систрьом и Майк Крийгер © Stephen

...
Основателите на Instagram Кевин Систрьом и Майк Крийгер © Stephen
Коментари Харесай

Основателите на Instagram напускат Facebook

Основателите на Instagram Кевин Систрьом и Майк Крийгер

© Stephen Chernin Още по тематиката
Twitter за пръв път регистрира тримесечна облага

Платформата е изправена пред възходяща конкуренция от Instagram и Snap
11 фев 2018
Snap още веднъж е във напредък

Компанията усилва приходите си със 72% през последното тримесечие
7 фев 2018
Instagram ще предлага на потребителите си опция за извършване на покупки

Това е част от проекта за монетизиране на платформата за шерване на фотоси
2 ное 2016
Instagram доближи 500 млн. консуматори месечно

От мрежата за шерване на фотоси вкарват нови функционалности за консуматори и рекламодатели
28 юни 2016
Мобилните реклами усъвършенстват резултатите на Фейсбук

Компанията стартира да печели и от платформите WhatsApp и Instagram
28 яну 2016 Създателите на Instagram Кевин Систрьом и Майк Кригер напущат Фейсбук след възходящото напрежение сред тях и основния изпълнителен шеф на обществената мрежа Марк Зукурбърг по отношение на посоката, в която приложението за шерване на фотоси би трябвало да се развива, оповестява Bloomberg.

Причините

Двамата създатели са почнали развиването на приложението в екип от 13 души, а през днешния ден Instagram има над 1000 офиса по света. Фейсбук купи техния артикул през 2012 година за 1 милиарда $ поради невероятния му триумф измежду потребителите. Много анализатори дефинират тази договорка като най-хубавото придобиване на компанията до момента. В момента Instagram се употребява от над 1 милиарда души и има над 2 млн. рекламодатели.

Кевин Систрьом и Майк Кригер останаха в компанията след придобиването й от Фейсбук, като съумяха да запазят марката и продукта самостоятелни и разчитаха на инфраструктурата и ресурсите на Фейсбук, с цел да порастват. Напоследък те бяха разочаровани от повишението на всекидневното присъединяване на Зукърбърг в оперативната активност, който става все по-зависим от Instagram при обмисляне на бъдещето на Фейсбук. Мрежата регистрира бърз растеж посредством прибавяне на нови функционалности, като известия и къси видеоклипове.

" Кевин и Майк са изключителни водачи, а Instagram отразява техните комбинирани креативен гении. Научих доста от работата с тях през последните шест години и в действителност се веселя за това ", сподели Зукърбърг в изказване.

Instagram е най-бързо разрастващият източник на доходи на компанията майка, само че в международен мащаб има 4 млн. по-малко месечни рекламодатели от Фейсбук. Тъй като Instagram демонстрира повече реклами, междинната цена на реклама измежду всичките приложения на Фейсбук е намаляла през тази година след предишна такава на напредък.

В рамките на близо година Фейсбук загуби няколко висши управителни фрагменти в най-големите си добити активи. Брайън Актън и Ян Коум, създателите на WhatsApp, оповестиха оставките си след противоречие с Марк Зукърбърг по отношение на бизнес модела на приложението за известия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР