Основата на правителството е грешна и произвежда грешни политики. Националистите

...
Основата на правителството е грешна и произвежда грешни политики. Националистите
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Правителството води държавата в грешна посока

Основата на държавното управление е неверна и създава неверни политики. Националистите във властта генерират напрежение. Затова властта би трябвало да се поправя и да махне нездравословните детайли или ние ще махнем цялата власт! Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред деятелите на придвижването в област Монтана. На семинар във Вършец водачът на Движение за права и свободи направи разбор на политическата конюнктура в страната и Европа и подчертава на заплахите пред заплахите за развиването на демократичните процеси и нуждата от смяна в посоката на развиването на страната съгласно Движение за права и свободи.

„ Още когато се сформираше този кабинет, ние от Движение за права и свободи предупредихме, че основата е неверна, структурата е неверна и ще създава неверни политики. Днес сме очевидци, че прогнозата ни се сбъдна. Тогава предложихме и опция – декларирахме, че бихме подкрепили стратегия за ръководство на страната без да участваме директно в ръководството. За страдание се избра неверната формула ”, сподели Карадайъ. Според него от съставянето на държавното управление до момента няма нито една политика, на която да се даде позитивна оценка. А потреблението на председателството на Съвета на Европейски Съюз като оправдание за продължаването на това ръководството е недопустимо,още повече за власт, в която вземат участие националисти.

„ Не сме престанали от май месец да посочваме грешките на това ръководство, да посочваме вярната посока за развиване и в това число и европейския взор на процесите. Включването на националистите във властта е доста рисково и това се удостоверява всеки ден. Независимо от опита да ги крият от медиите и от общественото пространство всяка тяхна демонстрация генерира напрежение. Да, обстановката в Европа очевидно е такава, че популизмите, национализмите и крайните детайли надали не стават съвременни и влизат в парламентите. Но в Европа има една ясна политика против това събитие. Системните партии декларират и след изборите извършват декларираното, че няма да позволен националистите във властта. Видяхме го в Холандия и Франция. Виждаме го в Германия, какъв брой е мъчно да се сформира сега държавно управление ”, съобщи водачът на Движение за права и свободи. Популизмът и национализмът на Балканите обаче могат да бъдат извънредно рискови, тъй като Балканите са мозайка от етноси, предизвести той. И прикани властта като структура и настройка да бъде изменена. „ Като начало те би трябвало да се поправят и да махнат нездравословните детайли. Ако сами не се поправят и не отстранен нездравословните детайли, тогава ние ще бъдем принудени да махнем цялата власт и отначало да я престроим! ”, съобщи Карадайъ пред деятелите на придвижването.

На семинара във Вършец, проведен от младежкото Движение за права и свободи дружно с АЛДЕ участваха още зам. ръководителят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, ръководителят на младежкото Движение за права и свободи и евродепутат Илхан Кючук, депутатът от Монтана Димитър Аврамов, регионалният ръководител на Движение за права и свободи в Монтана Тихомир Трифонов и други На срещата бяха разисквани и опциите за развиване на дребния и измежду бизнес и стабилно земеделие в област Монтана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР