Основаното от руски опозиционери движение За свободна Русия“ настоява за

...
Основаното от руски опозиционери движение За свободна Русия“ настоява за
Коментари Харесай

Движението „За свободна Русия“ настоява за незабавното освобождаване на Дмитро Трофимчук

Основаното от съветски опозиционери придвижване „ За свободна Русия “ упорства за незабавното освобождение на украинския доброволец Дмитро Трофимчук, с цел да може той да отиде при своите деца и болната си брачна половинка.   

На 29 декември съдът в Русе отхвърли настояването на Беларус за екстрадицията на Трофимчук, който има единствено украинско поданство.  

Ден по-рано – на 28 декември, придвижването „ За свободна Русия “ провежда манифестации в 5 града на България: София, Бургас, Варна, Русе и Стара Загора

Българската прокуратура може да апелира решението в 5-дневен период.

Трофимчук беше арестуван на 19 ноември по искане на Република Беларус, при влизане в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост. Окръжният съд в град Русе постанови той да остане в ареста, като пренебрегва обстоятелството, че той е татко на три малолетни деца, а брачната половинка му е тежко болна. Беларус го упреква в измами с персонални и банкови данни на непознати жители. Според Дмитро и брачната половинка му обаче делото е скалъпено, а доказателствата са манипулирани.

След експлоадирането на войната той се посвещава дружно със фамилията си на доброволческа активност и събира помощи за Украйна в страните от Европейския съюз. През цялото това време пътува свободно в Европейски Съюз и не е имал никакви проблеми с правоохранителните органи.

Напомняме, Беларус, която е съдружник на кремълския режим във войната му против Украйна, е обект на рецензии от интернационалната общественост за редовно тъпчене на човешките права. Ако българският съд реши Дмитро да бъде предаден на беларуските управляващи, животът му ще бъде заплашен.
 Инконтиненцията на урина при дамите се лекува по един елементарен метод
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР