Основанието, което се опитва да прокара Бул инс, е по

...
Основанието, което се опитва да прокара Бул инс, е по
Коментари Харесай

Не плащат обезщетения за Своге, защото превозът бил като споделено пътуване

Основанието, което се пробва да прокара " Бул инс ", е по някаква странична разпоредба. Не знам за какви условия става въпрос, само че с цел да е в действие, по застраховката при акцидент би трябвало да има платена награда и да има констативен протокол от Министерство на вътрешните работи за настъпилата злополука. Оттам-нататък се показват смъртни актове и се прецизира кой е правоприемник – безусловно елементарна процедура. Това съобщи Златина Стоянова от Асоциацията на застрахованите и потърпевшите при ПТП.

Смятаме, че в тази ситуация с злополуката при Своге не е осъществяван публичен транспорт, а става въпрос за споделено пътешестване. Няма регулярна линия, няма и " инцидентен транспорт " – всички документи, които ни бяха показани, демонстрират това. Това съобщи изпълнителният шеф на " Бул инс " Стоян Проданов пред Българска национална телевизия. На експлицитен въпрос кои документи липсват, той изброи – пътен лист, фактура, контракт. Списъкът в пътуващите е включен в констативния протокол, няма потребност от различен, опонира Стоянова и иронизира по изказванието за споделено пътешестване – несъмнено възрастните хора са спрели рейса на стоп. Това, което ни е показано като пътен лист, е за напълно друго пътешестване, възрази Проданов. Чакаме документите, които да потвърдят, че има публичен транспорт, добави той.

Попитан категорично не би трябвало ли да бъдат платени по 50 000 лв. на умрял, както е по закон при подписана застраховка за акцидент и по-късно застрахователят да чака наказания за превозвача, Проданов сподели и, че било мощно спекулативно да се приказва, че " Бул инс " е определила цена на човешкия живот. Ако бъдат показани нужните доказателства, подготвени сме да платим, добави той. И акцентира няколко пъти, че съдът е крайният съдия.

Стана ясно и, че " Бул инс " оспорва пред съда даже заплащането от по 10 лв. на човек, за което стана ясно през вчерашния ден (21 май). Вие би трябвало да платите, а по-късно можете да обжалвате, само че не го вършиме, акцентира Стоянова по отношение на решението на КФН, че " Бул инс " би трябвало да заплати по 50 000 лв. на умрял. А Проданов се оплака, че асоциацията, която съставлява Стоянова, била упражнила напън и заплашила с медийна офанзива.

На въпрос дали " Бул инс " има пари да заплати, отговорът беше, че е смехотворно да се приказва, че няма. За последните 10 години сме платили към 1 милиарда лв. компенсации, даде Проданов „ доказателство ”, че компанията може да заплати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР