Основаната от Илон Мъск компания NeuraLink с цел да проучи

...
Основаната от Илон Мъск компания NeuraLink с цел да проучи
Коментари Харесай

Илон Мъск обяви план за хакване на човешкия мозък

Основаната от Илон Мъск компания NeuraLink за да изследва методите за свързване на човешкия мозък с компютърния интерфейс се е обърнала към американски регулатори за позволение за тествания на устройство върху хора, заяви Би Би Си.

Системата е била тествана върху маймуна и е посочила, че може да да управлява компютъра посредством мозъка, твърди Мъск.

От компанията настояват, че желаят да се насочат към пациенти с тежки неврологични болести. Но крайната цел на Мъск е " свъхчовешко знание ".

Устройството се състои от малка сонда, която съдържа повече от 3 хиляди електрода, свързани с гъвкави влакна, които са по-тънки от човешки косъм. Те могат да наблюдават активността на повече от 1000 неврона. Предимството на системата, съгласно компанията, е, че тя ще може да бъде ориентирана към доста характерни области в мозъка и намесата да е доста по-безопасна от хирургическата. Тя също би могла да проучва записи, които да оказват помощ за вярното слагане на диагнози на пациенти.

NeuraLink не изясняват по какъв начин устройството ще " превежда " мозъчната интензивност или по какъв начин устройството ще може да подтиква мозъчните кафези.

" Не става въпрос ненадейно да се сдобием с тази невероятна невронна дантела и да превземем човешките мозъци - увери Мъск по време на презентацията. - Ще отнеме дълго време. " Но за тези, които я изберат, системата ще обезпечи " симбиоза с изкуствен интелект ".

По-рано Мъск е коментирал, че изкуственият разсъдък би могъл да унищожи човешката раса.

Свързването на мозъка с компютъра би основало нов тип свръхинтелигентност в човешкия мозък - добави той - нещо, което хората към този момент имат посредством телефоните си.

Разрешението за тестване върху хора се чака от американската организация за храните и медикаментите.

През това време Мъск има желание да притегли още учени към компанията, в която все още работят 100 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР