Основана през 1981 г. в Лос Анджелис, Metallica значително повлиява

...
Основана през 1981 г. в Лос Анджелис, Metallica значително повлиява
Коментари Харесай

Стана ясно кой е най-богатият член на Metallica

Основана през 1981 година в Лос Анджелис, Metallica доста повлиява на доста музиканти и милиони почитатели със своята хеви и траш метъл музика. След повече от четири десетилетия, тя към момента е една от най-печелившите групи в света, продавайки над 150 милиона албума по целия свят, съгласно Rock Off Mag. Forbes пресмята, че именитите музиканти са създали 400 милиона щатски $ единствено от турнето си WorldWired от 2016 година

Историята на Metallica стартира с създателите ѝ - китаристът и вокалист Джеймс Хетфийлд и барабанистът Ларс Улрих през 1981 година Те скоро наемат водещия китарист Дейв Мъстейн и басиста Рон Макговни. Но Мъстейн и Макговни по-късно са сменени от Кърк Хамет и Клиф Бъртън. Бъртън умира трагично в автобусна злополука по време на турне през 1986 година и е сменен (с благословията на фамилията на Бъртън, съгласно Loudwire) с Джейсън Нюстед, а по-късно с Робърт Трухильо. Взети дружно, към края на 2022 година групата може да се похвали с чиста стойност от над един милиард щатски $, съгласно Metal Shout. Но кой е най-богатият член на Metallica?

6. Клифърд Бъртън: 1 милион щатски долара (приблизителна чиста стойност)

Присъединявайки се през 1982 година, Бъртън споделя някои от най-историческите моменти на групата, в това число издаването на дебютния й студиен албум Kill " Em All (1983 г.) и записването на Master of Puppets - един от най-хубавите албуми на бандата. Но животът на басиста завършва ненадейно, когато трагично умира в автобусна злополука по време на турне в Швеция през 1986 година единствено на 24 години. Celebrity Net Worth пресмята, че чистата му стойност тогава е към 1 милион щатски $.

5. Робърт Трухильо: 30 милиона щатски долара (приблизителна чиста стойност)

Американецът с мексикански генезис Трухильо получава предложение от 1 милион щатски $, с цел да стане част от групата през 2003 година И е един от най-дълго задържалите се басисти в бандата, съгласно Ultimate Classic Rock. Преди Metallica той е член на разнообразни рок групи като Suicidal Tendencies, Infectious Grooves и групата на Ози Озбърн. Извън музиката, той също се появява в няколко второстепенни функции в телевизионни излъчвания и филми през по-ранните си години, в това число House Calls (1978 г.), Scout " s Honor (1980 г.) и епизод на Chips през 1982 година Сега на 58, чистата му стойност се прави оценка на към 30 милиона щатски $.

4. Джейсън Нюстед: 60 милиона щатски долара (приблизителна чиста стойност)

Сменяйки Бъртън през 1986 година, Нюстед остава с групата до 2001 година, свирейки нейните емблематични шлагери като " Enter Sandman ", " The Unforgiven ", " Nothing Else Matters " и " Sad But True " в албума Metallica (1991 г.), прочут още като " Черният албум ", който е сертифициран 16 пъти за платинен, разкрива Metal Injection. 59-годишният Нюстед е съавтор на три забележителни песни, а точно " Blackened ", " My Friend of Misery " и " Where the Wild Things Are ".

След като напуща групата, той продължава да работи с други метъл групи като Echobrain и Voivod, като е част и от турнета с Озбърн. След като е възпрепятстван да свири, заради пострадвания на рамото от 2004 до 2008 година, той откри нова пристрастеност в рисуването. Нюстед прави няколко изложения за своите нереални произведения, които са продадени за много огромни суми, достигайки до 125 000 щатски $ всяка. Всичко това се прибавя към положението му, оценено на 60 милиона щатски $.

3. Кърк Хамет: 200 милиона щатски долара (приблизителна чиста стойност)

Въпреки че не е създател, китаристът Хамет е с Metallica от първите дни, присъединявайки се през 1983 година Той е съавтор на някои от най-хубавите песни като " Enter Sandman ", " Master Of Puppets ", " The Unforgiven " и " Fade " To Black ". В резултат на това хонорарите и турнетата с групата се трансформират в главния му паричен поток. Човек би си помислил, че музикантът към този момент е задоволително ангажиран, само че се оказва, че той е човек с доста гении.

През 2016 година Хамет започва компанията за резултати за китара KHDK Electronics. През 2017 година той показва своя лична марка кафе, Ghoul Screamer, в партньорство с Dark Matter Coffee. Според Guitar World, Хамет също е почитател на всички неща, що се отнася до филми и книги на ужасите. Рок звездата разгласява книгата Too Much Horror Business през 2012 година, с цел да покаже сбирката си от сувенири от филми за чудовища. През септември 2022 година Хамет започва своя онлайн план със страшни истории, I Have to Get Rid of This Guitar I Found, за който направи и саундтрак. Не е изненадващо, че 60-годишният китарист е натрупал порядъчен банков баланс от 200 милиона щатски $.

2. Джеймс Хетфийлд: 300 милиона щатски долара (приблизителна чиста стойност)

Един от двамата създатели на Metallica, фронтмен, темп китарист и текстописец Хетфийлд печели от всички планове на Metallica през четирите десетилетия на бандата. Извън сцената и в студиото гласът му може да бъде чут и в епизоди на анимационни сериали като Dave the Barbarian през 2004 година, Metalocalypse през 2006 година, American Dad през 2016 година и Skylanders Academy същата година.

Мултимилионерът е похарчил огромна част от благосъстоянието си за типичен коли, в това число Ford Roadster " Blackjack " от 1932 година, Packard " Aquarius " от 1934 година, Auburn " Slow Burn " от 1936 година, Jaguar " Black Pearl " от 1948 година и Buick Skylark от 1952 година Това са единствено няколко образеца от голямата му сбирка, както означават от GQ. 59-годишният музикант разполага с гигантска сума от 300 милиона щатски $, съгласно Celebrity Net Worth.

1. Ларс Улрих: 350 милиона щатски долара (приблизителна чиста стойност)

Другият създател, датският барабанист и текстописец Улрих, също е взел участие във всичко, което групата е направила през цялото време, което го прави " ul(tra)-rich " (ултра богат), както подсказва името му. Неговото чисто положение от 350 милиона щатски $ (изчислено от Celebrity Net Worth) е по-голямо от неговия сътрудник Хетфийлд, тъй като Улрих има в допълнение благосъстояние от доходоносни парцели. През 2020 година той продава имението си на рид в Сан Франциско за 10.3 милиона щатски $, съгласно Loud Wire. Съобщава се, че 58-годишният музикант има и 560 дка незастроена земя в окръг Марин, която е оповестил за продажба за 39 милиона щатски $ през 2015 година, написа lifestyle.bg.

На всичкото от горната страна, тъкмо като някогашния сътрудник от групата Нюстед, Улрих също печели милиони от изкуство - само че като колекционер, а не като създател. Той продава две картини на Жан Мишел Баския от своята сбирка на търг за 5.5 милиона щатски $ и 13.5 милиона щатски $ надлежно през 2002 година и 2008 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР