Осмото поколение на Rolls-Royce Phantom трудно може да се нарече

...
Осмото поколение на Rolls-Royce Phantom трудно може да се нарече
Коментари Харесай

Rolls-Royce разкри новия Phantom

Осмото потомство на Rolls-Royce Phantom мъчно може да се назова премиерата на годината. Дебюта на този автомобил обаче окачваха както най-заможните купувачи, по този начин и елементарните автолюбители.



Британската марка не изневери на стила си и показа новия си флагман на особено събитие, а не на някой просташки автосалон. Phantom VIII е съхранил консервативния образ на предшественика си, а измененията в дизайна са меко казано еволюционни.



Профилът на огромния Rolls-Royce остава 100-процентово различим, само че линиите са омекотени, а задницата е по-заоблена. Измененията не са доста, само че с помощта на тях Phantom наподобява по-елегантно от предходния модел.



От Rolls-Royce се хвалят, че Phantom VIII има най-високотехнологичните фарове в автоиндустрията. Диодните светлини "хвърляли " на 600 метра напред по пътя.



Моделът е запазил "самоубийствените " задни порти, които се отварят против посоката на придвижване. Те още веднъж са с електрическо задвижване, само че в този момент механизмът може да бъде задействан освен от вътрешната страна, а и извън.



В интериора на практика няма елементи от изкуствени материали. Пред очите на водача обаче към този момент свети екран с виртуални показателни уреди, а не аналогови циферблати.



Phantom още веднъж разчита на исполинския 6.75-литров V12 с два турбокомпресора, само че мощността е увеличена на 563 к.с., а въртящият миг е повишен до 900 Нм. Автоматичната скоростна кутия се доставя от ZF и има осем предавки, които могат да се сменят според от показанията на сателитната навигация.



Някогашната традиция на Rolls-Royce да икономисва динамичните характерности на колите си от дълго време е забравена. Новият Phantom форсира от място до 100 км/ч за 5.3 сек (5.4 за версията с удължено междуосие).



Оборудването включва 360-градусово видеонаблюдение с четири камери, система за нощно виждане, деен круиз надзор и датчици, които предизвестяват за всичко от пресичащи пешеходци до настъпване на маркировката.



От Rolls-Royce настояват, че това е най-безшумният автомобил на планетата. При скорост 100 км/ч Phantom VIII е по-тих от предшественика си с 10%. Само за шумоизолацията са употребявани 130 кила материали, а гумите са цялостни със специфична пяна.



Купувачите ще могат да си поръчват самостоятелни седалки, измежду които и такава за сън. Между двете кресла откъм гърба се е появил ледник за питиета и ниша за чаши за уиски и шампанско и декантер.



Отопляеми могат да бъдат на практика всички повърхности в салона. Подгряване е налично за подлакътниците на предните порти, облегалката сред предните седалки, всички подлакътници откъм гърба и даже задните стойки на покрива.



Автомобилът е издигнат на нова алуминиева платформа, наречена "Архитектура на разкоша " и предопределена единствено за алуминиеви каросерии и пневматични окачвания с електронно ръководство.



Новото шаси обаче е задоволително гъвкаво, с цел да може да се употребява за всички бъдещи модели на Rolls-Royce без значение от размера, тежестта и характерностите. На тази платформа ще бъдат издигнати както всъдеходът Cullinan, по този начин и идващите генерации на Ghost, Wraith и Dawn.



Британците по традиция мълчат по въпроса за цената и точните периоди за доставка на първите подготвени коли. Засега е известно само, че най-нетърпеливите купувачи ще получат колите си следващата година.

















Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР