Oсмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще се проведе

...
Oсмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще се проведе
Коментари Харесай

8-ият София Индипендънт Филм Фестивал ще събере верните си зрители в края на октомври

Oсмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще се организира от 26 октомври до 5 ноември 2017г.
В 11-те фестивални, есенни дни, най-вълнуващият конгрес за без значение кино на Балканите, ще покаже изключителна селекция от надарени и дръзки филми основани от американски, български и европейски кинематографисти и оценени високо на самостоятелните фестивали по света.
Международно жури за първи път ще раздаде награди на най-хубавите филми в няколко категории, а българско жури още веднъж ще дефинира най-хубавите късометражни филми и пълнометражни планове в развиване.
За втора поредна година най-хубавият план за игрален филм в развиване ще получи великодушната премия (50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой, които да бъдат изхарчени в България, при започване на снимки), обезпечена от Ню Бояна за фестивала и действителния късмет да се трансформира в пълнометражен филм. Проектът, спечелил миналогодишния конкурс – „ Прасе “ на режисьора Драго Шолев към този момент е подготвен снимачно и е в очакване на срещите си с българските фенове.

София – като креативен град на киното и Европейска столица на спорта 2018 ще посрещне и специфичната секция на фестивала - София спорт филм фестивал за втора поредна година. Зрителите ще имат опция да видят хитови спортни заглавия от международното кино, игрални и документални, късометражни и VR, ще имат опция да вземат участие в специфичните ни уъркшопи.
По-артистичен и по-независим от всеки път, Со Индипендънт ви чака в края на месец октомври! Фестивалът ще се организира в софийските кина: Дом на киното, Люмиер Лидл, Одеон, Г8 и Евро Cинема.
Партньори на София Индипендънт Филм Фестивал са Столична община, като фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017г., Independent Filmmakers Project, Съединени американски щати - извънреден сътрудник на фестивала, както и НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo.
Фестивалът е продукция на United Production.
За настоящи вести за идния Осми Со Индипендънт Филм Фестивал, можете да следите уеб страницата ни: http://soindependentfilmfest.com/films/.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР