Осмото издание на независимия фестивал на София започва на 26

...
Осмото издание на независимия фестивал на София започва на 26
Коментари Харесай

София Индипендънт Филм Фестивал ще подкрепи българското кино и българските кинопроекти в развитие

Осмото издание на самостоятелния фестивал на София стартира на 26 октомври.
По покана на Жана Караиванова като специфичен посетител и член на първото интернационално жури на фестивала в София идва Габриеле Каполино.
Габриеле Каполино е програмен селекционер на Independent Filmmaker Project (IFP) – най-голямата организация за без значение кино в Съединени американски щати. По време на престоя си в София, гостът от Ню Йорк ще има опция да се запознае с най-новите български планове в развиване и да селектира най-хубавите от тях за присъединяване в седмицата на самостоятелното кино в Ню Йорк (Independent Film Week).
През 2016 година " Со Индипендънт " спонсорира присъединяване в влиятелния интернационален конгрес на българските планове: “Нанук” на Милко Лазаров, “Рибена кост” на Драго Шолев и “Възвишение” на Виктор Божинов, които господин Каполино ще има опция да види във към този момент напреднал стадий в София.
Габриеле Каполино е главен програматор на IFP, където е виновен за селекцията на интернационалните игрални планове и серийни продукции, като дружно с това взе участие интензивно в подготовката на филмовите награди „ Готам “ и секцията Narrative Labs.
Той продуцира Screen Forward Labs, интензивна стратегия, отдадена на самостоятелните основатели на наличие, работещи по серийни продукции. Габриеле Каполино дава отговор за интернационалните кино планове и сериали (пълнометражни и късометражни), които се включени в Ню Йоркската седмица на самостоятелното кино – платформата, която свързва самостоятелните кинотворци с основните продуценти в промишлеността.
Габриеле Каполино е приключил Университета в Падуа, Италия, през 2012 година От 2006 година той работи като редактор и кино критик за " Blogo ", където отразява едни от най-големите фестивали – Кан, Венеция и Берлин като сътрудник на медията.
Между 26 октомври и 5 ноември тази година, Осмото издание на " София Индипендънт Филм Фестивал " ще показа амбициозна селекция от над 90 пълнометражни, документални, пробни, късометражни и VR филми. Филмите са показани в следните категории: формален конкурс – игрално, писмено и късометражно кино,, българско без значение кино, специфични прожекции отвън състезанието, съпътстващи стратегии с нискобюджетни и направени с „ джобни “ пари филми. " Со Индипендънт Филм Фест " ще приключи с второто издание на София спорт филм фестивал, който се организира в партньорство със София Европейска столица на спорта 2018г.
Основни сътрудници на " Со Индипендънт Филм Фестивал " са: Столична община, като фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 година, Independent Filmmaker Projec, Съединени американски щати - извънреден сътрудник на фестивала, както и НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo.
Фестивалът е продукция на United Production.
За настоящи вести за идния 8 Со Индипендънт Филм Фестивал, можете да следите формалния уебсайт!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР