Осмо издание на фестивала по роботика се провежда в НДК.

...
Осмо издание на фестивала по роботика се провежда в НДК.
Коментари Харесай

Фестивал по роботика се провежда в НДК

Осмо издание на фестивала по роботика се организира в НДК. Участват 188 деца от цялата страна, с роботи, програмирани да се оправят с разнообразни провокации.

Фестивалът по роботика е хазаин на 36 отбора-финалисти от 21 учебни заведения в България. Всеки тим е от възпитаници на възраст сред 10 и 16 години, които се състезават в 4 категории.

" На фестивала децата най-после демонстрират в четирите категории, в които са се обучавали и са работили през цялата година - робоигра, рободизайн, научноизследователски планове и екипна игра. Показват какво са постигнали. Минават през съдийски комисии, получават оценки и тимът, който най-добре се показа в четирите категории, а освен в една, печели първенец " Роботика на България ", споделя Моника Ковачка-Димитрова, уредник на фестивала.

Подготовката на учениците лишава сред 5 и 6 месеца. Според менторите на тимовете най-важната част от подготовката е работата в екип и по-късно програмирането. Всеки тим взе участие със особено направен и програмиран робот.

" Роботика за България " има за цел да подтиква интереса на учениците към науката и технологиите. Стремежът в тази посока продължава към този момент 8 години.

Ерика Шаумян/Борис Сотиров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР