Осминафиналната фаза от турнира за Купата на Франция се оказа

...
Осминафиналната фаза от турнира за Купата на Франция се оказа
Коментари Харесай

Рецитал на Ди Мария, ПСЖ отново громи

Осминафиналната фаза от шампионата за Купата на Франция се оказа прекомерно елементарно затруднение за гранда Пари Сен Жермен, който ще се опита да завоюва шампионата за четвърти следващ път. Без суперзвездата Неймар, отборът на Унай Емери разгроми с 4:1 втородивизионния Сошо, а над всички беше Анхел ди Мария, който осъществя хеттрик. За парижани се разписа и Единсон Кавани, а Флориан Мартен бе прецизен за домакините.

Още в първата минута Килиан Мбапе центрира отдясно и Ди Мария означи един от дребното си голове с глава. Сошо изненадващо възвърне равенството в 13-ата минута след груба неточност на Лайвин Курзава и прецизен удар на Мартен.
Гостите не оставиха почитателите по трибуните на " Стада Бонал " да се порадват дълго и в 27-ата минута още веднъж поведоха. Курзава изкупи виновността си за попадението във вратата на Кевин Трап и откри по съвършен метод Кавани, който засече на далечната греда.

През второто полувреме парижани нямаха никакви проблеми да създадат успеха си по-убедителна. В 58-ата минута Ди Мария се отскубна при контраофанзива и с обмислен изстрел опъна мрежата. Малко по-късно аржентинецът постави точка на разногласието, възползвайки се от неособено добра интервенция на стража на Сошо след удар на Кавани.
В края на дуела имаше любопитен миг. Трап излезе неразчетено и фаулира отвън наказателното поле футболист на Сошо. Германецът получи червен картон, а Емери към този момент беше направил всичките си смени. Това наложи на вратата да застане полеви футболист и с тази задача се нагърби Даниел Алвеш.

По-рано денем Олимпик Марсилия също се класира за 1/8-финалите след унищожителна победа с 9:0 като посетител на Бурж Перона.

Купа на Франция, 1/8-финали:

СОШО - ПСЖ 1:4 (1:2)
0:1 А. Ди Мария (1)
1:1 Ф. Мартен (13)
1:2 Е. Кавани (27)
1:3 А. Ди Мария (58)
1:4 А. Ди Мария (62)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР