Осми депутат напусна Лейбъристката партия в рамките на 48 часа,

...
Осми депутат напусна Лейбъристката партия в рамките на 48 часа,
Коментари Харесай

Разцеплението при лейбъристите се задълбочава

Осми народен представител напусна Лейбъристката партия в границите на 48 часа, заяви БГНЕС, базирайки се на BBC.
Джоан Райън изясни дейностите си с думите, че е " ужасена и ядосана " от неспособността на Лейбъристката партия да се оправи с прояви на антисемитизъм, а водача Джереми Корбин разрешил евреи да бъдат унизени безнаказано. Райън написа още, че Корбин е некадърен да управлява страната, каквато поръчка дава като основен опозиционен водач, а партията се управлявала от " сталинистка клика към водача ", която не разрешавала лейбъристите да са действителна съпротива в миг, в който страната се нуждае от тях.
В понеделник, 18 февруари, 7 депутати напуснаха Лейбъристката партия по едно и също време и образуваха Независима група в Народното събрание. Те оповестиха, че напущат поради построената процедура да бъдат заплашвани от управлението и поради политиката на Корбин по Brexit.
Формирането на тази група от самостоятелни депутати провокира опасения, че може да се стигне до предварителни избори във Англия. Това било вид, в случай че групата почне да пораства и към нея почнат да се причисляват консерватори, подкрепящи премиера Тереза Мей, написа The Guardian. Вариант Мей да тръгне на предварителни избори е и в случай че още лейбъристи отидат във водената от Лусиана Бъргър и Чука Умунна група - с концепцията да завоюва повече гласове на възможен избор и да си подсигури по-стабилно ръководство. Засега консерваторите споделят, че идващите избори ще са през 2022 година, както е " по график ".
На фотографията: Джереми Корбин
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР