Осми ден майки на деца с увреждания стоят пред парламента

...
Осми ден майки на деца с увреждания стоят пред парламента
Коментари Харесай

Осми ден майките на деца с увреждания са невидими пред парламента

Осми ден майки на деца с увреждания стоят пред Народното събрание без нито един народен представител или министър даже да спре при тях. Преди седмица те опънаха палатков лагер пред Народното събрание  и се заканиха, че ще стоят там, до момента в който властта им обърне внимание.
 
В Деня на детето родители на деца с увреждания разпънаха палатка в градинката зад Народното събрание в символ на митинг против безхаберието на депутатите към проблемите на хората с увреждания. Майките припомниха, че не желаят пари на калпак, а закон за персоналната помощ и подкрепяне съгласно потребностите на всеки човек с увреждане.

 
И от този момент всеки ден са там, само че до момента нито един народен представител не е спрял при тях, макар че входът им е единствено на метри от майките. За всекидневието пред вратата на депутати споделя Ирена Юручка:
 
„ Осми ден никой не ни вижда, не знам, невидими ли сме, не сме им забавни ли?! По-скоро не им пука “, сподели Юручка.

 
А те са на метри от служебния вход на Народното събрание, откъдето депутатите идват и си отиват всеки ден.-->
 
„ Тук е огромен старт. Колите стопират и бързо, доста бързо се качват в колите и бягат, тъй като сакън да не тръгнем да ги причакваме. Но ние не, просто стоим против тях, най-малко към този момент. Не сме стигнали до такива дейности – да тичаме, да ги пресрещаме и да ги тормозим. Очакваме те да проявят интерес към нас, само че осми ден – не “, допълниха майките.

 
„ Днес имаше парламентарен надзор и министър председателят, и министри бяха тук. За страдание, министър председателят не го видяхме, не знаем по какъв начин влезе този човек, по какъв начин излезе. Нито ние го видяхме, нито той нас “, показаха още те.
 
Майките на деца с увреждания нямат никакво желание да спрат с митинга си пред вратите на Народното събрание. Дори и никой народен представител да не им обърне внимание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР