"Османци Германия" - тази групировка, за която се твърди, че

...
"Османци Германия" - тази групировка, за която се твърди, че
Коментари Харесай

Рокерите на Ердоган протягат пипала и към Швейцария

"Османци Германия " - тази формация, за която се твърди, че работи по предписание на турските секрети служби, от години основава проблеми в Германия. А в този момент явно протяга пипала и към прилежаща Швейцария.

Турско-националистическата формация „ Османци Германия " ( "Osmanen Germania ") към този момент протяга пипала и към Швейцария, оповестява швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг " (НЦЦ), като посвещава на тематиката две обширни изявления.

Досега "Османците " предизвикваха безпокойствие главно в Германия, написа НЦЦ и напомня, че предходната година прокуратурата в Щутгарт повдигна обвинявания против осем членове на групировката за разнообразни тежки закононарушения, в това число опит за ликвидиране, нанасяне на тежки телесни повреди, изнудване и насила към проституция.

"Преторианците на Ердоган "

На доста други места в Германия също се водят каузи против членове на групировката. Според конфиденциален отчет на немската полиция, "Османците " са забъркани във всички "стандартни действия на проведената престъпност ".

Но те не са просто незаконна формация. Има подозрения, че "Османците " поддържат тесни връзки както с турските секрети служби, по този начин и с държавното управление на президента Ердоган. В документ на вътрешното министерство на немската провинция Хесен, квалифициран в отговор на парламентарно питане, се споделя следното: „ Има улики за тайни срещи сред представители на турските секрети служби MIT и високопоставени членове на групировката „ Османци Германия ". " А в цитирания нагоре конфиденциален отчет на немската полиция написа: „ Групировката търси поддръжка от страна на турското държавно управление и се самопредлага като реализатор на поръчки в Германия ".

Според сведения на немската полиция, така наречен "Османци " неведнъж са организирали акции за заплашване на живеещи в Германия съперници на Ердоган. "Щутгартер Цайтунг " даже назовава бандата "Преторианците на Ердоган ".

По следите на "Османците "

Именно поради засиления напън от страна на немската полиция "Османците " са почнали да изнасят някои от незаконните си действия в Швейцария, настояват добре осведомени източници, представени от НЦЦ. Така да вземем за пример има сведения, че през последната година в Източна Швейцария са били "пренесени " редица обществени домове и питейни заведения, следени от групировката. Знае се също по този начин, че "Османците " набират нови членове основно в клубовете по бокс и бойни изкуства, както и в личните си фамилни и другарски кръгове.

Швейцарските органи на реда са научили и за една среща, състояла се още през 2016 година: в един бар в Цюрих някогашният началник на "Османците " Мехмет Багчи е разговарял с Метин Кюлюнк, който е освен член на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването, само че и непосредствен поддръжник на Ердоган. Твърди се, че Кюлюнк е провел и финансирал наказателни акции против живеещи в чужбина съперници на турския президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР