Осман Кавала е задържан от съда в Истанбул в рамките

...
Осман Кавала е задържан от съда в Истанбул в рамките
Коментари Харесай

Турският бизнесмен Осман Кавала с ново обвинение, този път за шпионаж

Осман Кавала е арестуван от съда в Истанбул в границите на продължаващото следствие за опита за прелом в Турция през 2016 година, оповестява Анадолската организация.

Подозрителните връзки на Осман Кавала с Хенри Барки - някогашен чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, са били обект на следствие от прокуратурата. Събраните материали са дали съображение съдът да образува дело за шпионаж, настояват източници, поискали анонимност.
 
Osman Kavala'yı suçlasakta mı tutuklasak, suçlamasakta mı tutuklasak!
— Veli Saçılık (@velisacilik)

Кавала беше един от деветимата подсъдими, оправдани предишния месец по наказателни обвинявания, свързани с митингите в истанбулския парк Гези през 2013 година Той беше задържан още веднъж по-късно същия ден. Повторният арест е по обвиняване в опит за събаряне на конституционния ред през 2016 година

През лятото на 2013 година демонстрациите в истанбулския парк Гези прераснаха в национална вълна от митинги против държавното управление. По-късно управляващите оповестиха, че митингите са проведени от членове на ФЕТО (движението на Фетхуллах Гюлен), които са се инфилтрирали в полицията и съдилищата.

Турция упреква ФЕТО за опита за прелом през 2016 година и упорства Вашингтон да съобщи водача на организацията Фетулах Гюлен , който живее в Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР