Осло. Норвежките изследователи, използващи георадар, откриха кораб в провинция Мере-ог-

...
Осло. Норвежките изследователи, използващи георадар, откриха кораб в провинция Мере-ог-
Коментари Харесай

РИА Новости: Норвежките изследователи откриха викингски кораб на повече от хиляда години

Осло. Норвежките откриватели, употребяващи георадар, откриха транспортен съд в провинция Мере-ог- Ромсдал, чиято възраст може да бъде хиляда или повече години, което подхожда на ерата на викингите, съгласно норвежкото издание VG, представено от РИА Новости .

" Археолозите са разкрили следи от кораба благодарение на георадар и допускат, че по възраст той може да подхожда на епохата на викингите или даже да е по-стар ", се споделя в обявата.

„ Тази находка може да има национално и интернационално значение “, съобщи Ула Елвестуен, министър на климата и екологията. Корабът е открит по време на картографирането на региона на остров Едой. Според историците сходна констатация може да потвърди значимата роля на тази област в историята.

" Рано е да се вършат догатки за възрастта на кораба, само че знаем, че е на повече от 1000 години ", се цитират думите на археолога Кнут Пааше.

Отбелязва се, че преди към година, употребявайки същата технология, наоколо до град Халден е открит още един транспортен съд и археолозите се надяват, че потреблението на проникващ в земята радар ще способства за други находки в бъдеще.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР