Оскар за медицина. 14 отличия бяха раздадени на церемония във

...
Оскар за медицина. 14 отличия бяха раздадени на церемония във
Коментари Харесай

Лекар получи медицински "Оскар" за уникална операция на дете

„ Оскар ” за медицина. 14 оценки бяха раздадени на гала във вторник вечерта. Приз получи и младият български доктор доктор Станимир Сираков. 32-годишният доктор се прочу с няколко неповторими за България интервенции. При едната извърши мозъчна интервенция на 10-годишно дете през артерия на крайници му, осведоми NOVA. 

Екип на „ Здравей, България ” се срещна с доктор Сираков в Университетската болница " Свети Иван Рилски ". По думите му признанието не е единствено за него, а за целия екип на здравното заведение. 

„ Усмивката на детето беше най-голямата премия за нас. Най-хубавото възприятие е да се прибереш у дома и да знаеш, че си приключил работата си и на другия ден ще видиш един здрав пациент, на който си съумял да окажеш помощ ”, сподели той.

„ Най-важното е младите лекари да успеем да се потвърдим в България, с цел да може българският пациент да има достъп до тези съвременни интервенции у нас и да не се постанова да върви в чужбина и да заплаща в пъти повече за тях ”, сподели още доктор Станимир Сираков.

10-годишната Станимира имаше опцията да се срещне със своя избавител онлайн в предаването. Момиченцето страда от хидроцефалия. Животът й се прекатурва преди към две години след пристъп в класната стая. Тогава стартира и тежката битка на фамилията. Майката на момиченцето изрази голяма признателност към доктор Сираков, а дребната Станимира изпрати целувка на своя  избавител. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР