Осиротели украински тийнейджъри, които бяха отведени в Русия от окупираните

...
Осиротели украински тийнейджъри, които бяха отведени в Русия от окупираните
Коментари Харесай

Посредничеството между Катар и ООН връща осиротели украински тийнейджъри у дома след изпитанията в Русия

Осиротели украински младежи, които бяха отведени в Русия от окупираните райони на разкъсваната от война страна, се завърна вкъщи преди 18-ия си рожден ден след посредничеството на Организация на обединените нации и Катар, заобикаляйки евентуална наборна работа в съветската войска.

Богдан Ермохин беше едно от 20 000 украински деца, нелегално отведени в Русия след пълномащабното навлизане на Москва през февруари предходната година, съгласно Украйна. Практиката се смята за военно закононарушение от Международния углавен съд (МНС).

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаЕвропа преглежда задължения към Украйна, до момента в който войната на Русия бушува на < /h3> Новоназначеният върховен посланик на Обединеното кралство прави изненадващо посещаване в Украйна Украйна твърди, че е спечелил позиции против съветските позиции на източния бряг на Днепър Украйна споделя, че Русия е подхванала нови офанзиви с дронове против три района завършек на списъка

Тийнейджърът, който живееше в пристанищния град Мариупол с братовчед си, откакто и двамата му родители починаха, беше хванат от съветските войски в първите седмици на пълномащабното навлизане на Москва в Украйна и настанен в приемен дом в Русия.

Йемохин се опита да се върне вкъщи самичък през Беларус по-рано тази година, само че беше спрян на границата и върнат назад.

Той се обърна към украинския президент Володимир Зеленски за помощ, с цел да се върне преди 18-ия си рожден ден, когато рискуваше да бъде свикан в съветската войска.

„ Поразително “

В неделя Йомохин дойде в Украйна през Беларус, заяви организация Ройтерс.

„ Вярвах, че ще бъда в Украйна, само че не в този ден “, сподели Ермохин пред кореспонденти, откакто мина в Украйна.

„ Това е доста прелестен подарък, казано по верния метод. Емоциите са превъзходни, всички са положителни, с концепцията, че Украйна има потребност от мен. ”

Зеленски приветства завръщането на Ермохин във вечерното си видео послание.

„ Бяха направени доста опити да му се помогне. Щастлив съм, че всичко се получи “, сподели той, като изрази признателност на украински чиновници, интернационалните организации и по-специално детския фонд на Организация на обединените нации, УНИЦЕФ и управляващите в Катар за тяхното ходатайство.

Международният углавен съд твърди, че Русия има намерение „ за непрекъснато [премахване] на тези деца от личната им страна “.

Той издаде заповеди за арест на съветския президент Владимир Путин и съветския комисар по въпросите на децата Мария Лвова-Белова, заявявайки, че има „ рационални учредения да се счита “, че те са виновни за противозаконното депортиране на украински деца.

Русия отхвърля обвиняванията, заявявайки, че единствено се е опитвала да отбрани децата от риска от принуждение във военни зони. Кремъл споделя, че Москва не признава юрисдикцията на МНС.

Около 400 украински деца, отведени в Русия по време на войната, са върнати вкъщи.

„ Трънлив път “

Адвокатът на Ермохин, Катерина Бобровска, сподели, че младежът е рискувал да бъде свикан в съветската войска, откакто му е било казано да се яви в наборната работа покрай Москва идващия месец.

Тя прикани Зеленски да помогне да го върне вкъщи, привличайки интернационално внимание към случая.

Лвова-Белова, съветският комисар по въпросите на децата, сподели, че Ермохин е напуснал Русия в събота със аероплан за Минск, където се е срещнал с братовчед, преди да продължи за Украйна. Тя призна, че Ермохин е желал да се събере още веднъж с роднината си.

Украинският омбудсман по правата на индивида Дмитро Лубинец сподели, че е признателен, че Ермохин се е върнал вкъщи след дългото си тестване.

„ Беше бодлив път. Богдан претърпя доста, до момента в който беше в Русия, само че все пак искаше да си е вкъщи! Днес желанието му се сбъдна “, сподели Любинец.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР