Oсиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние, направено

...
Oсиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние, направено
Коментари Харесай

Осиновените българчета в САЩ са в добро здравословно състояние

Oсиновените българчета в Съединени американски щати са в положително здравословно положение, направено им е цялостно здравно проучване. Това съобщи на брифинг Милена Първанова, директор на дирекция “Международна правна протекция на детето и интернационалните осиновявания ”, съобщи " Фокус ".

" Съгласно информацията от Външното министерство през днешния ден децата са настанени на безвредно място и са под протекция на шерифски офис на окръг Шанън, щата Мисури ”, добави Първанова. “По смисъла на конвенцията за интернационално осиновяване в страната на осиновителите би трябвало да се подхващат всички нужни ограничения за протекция на деца, за които е установен риск ”, изясни шефът на дирекция “Международна правна протекция на детето и интернационалните осиновявания ”.

 
“Министерство на правораздаването изпрати писмо до генералния консул на Съединени американски щати в България като представител на държавния департамент на Съединени американски щати, който е централен орган по конвенцията за интернационално осиновяване за даване на цялостна и подробна информация за ситуацията на децата и ограниченията, които са подхванати за тяхната протекция ”, уточни още Първанова.

" До сегашния миг Министерството на правораздаването не е получавало информация за случаи на измъчвани деца от осиновителите при изискванията на интернационално осиновяване ”, добави Милена Първанова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР