Осигуряването на първа помощ при прободни рани се усложнява от

...
Осигуряването на първа помощ при прободни рани се усложнява от
Коментари Харесай

Създаден е пистолет, способен да спре кървенето от прободни рани

Осигуряването на първа помощ при прободни рани се усложнява от неналичието на подобаваща подготовка на полицейските чиновници, което в следствие може да докара до огромна загуба на кръв за жертвите и даже гибел.

Тъжната статистика на закононарушенията с потребление на студено оръжие въодушеви американския студент Джоузеф Бентли от университета в Лафборо да сътвори истинското устройство REACT, способно да спре кръвта от рана с нож за секунди, без присъединяване на дипломиран медицински личен състав.

Устройството REACT е направено под формата на револвер и ще разреши на полицейските чиновници да запушат прободна рана на място, да спрат кървенето и да запазят здравето и от време на време живота на жертвата. Използвайки REACT, даже некомпетентен служител на реда е в положение да окаже първа помощ на жертва и да изчака идването на дипломиран личен състав.

Дизайнът на револвера REACT се състои от две съществени елементи: силиконова муфа от медицински клас за пакетиране на рани и портативно задвижващо устройство. Специален тампона се вкарва в прободната рана и механизъм го надува, с цел да запълни цялото пространство на раната.

Джоузеф Бентли кандидатства за патент за револвера REACT, само че действителното внедряване на устройството ще отнеме доста време за тестване и осъществяване на цялостен цикъл от клинични изпитвания. Вижте повече.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР