Осигуряването на мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани

...
Осигуряването на мнозинство в парламента за приемане на законопроектите, свързани
Коментари Харесай

И Лена Бориславова отговори на Бойко Борисов за газа

Осигуряването на болшинство в Народното събрание за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, ще е дълъг и сложен развой, съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова в Ямбол. Според нея от ГЕРБ и Движение за права и свободи ще опитат да осуетят тяхното приемане., съобщи БНР.

Ще се опитаме да осигурим болшинство в Народното събрание за приемане на законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, съобщи Лена Бориславова:

" Аз персонално мисля, че това ще е мъчно, тъй като видяхме при един от първите закони, който би трябвало да се промени и е на дневен ред - Законът за новата антикорупционна комисия - още веднъж сътрудниците от ГЕРБ, ИТН и Движение за права и свободи напуснаха съвещанието на Правната комисия тази седмица ".

Бориславова задочно отговори и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който прикани Кирил Петков да внесе проектозакон за 100% диверсифициран газ, като той ще обезпечи за неговото гласоподаване 60 депутата и по този метод служебното държавно управление няма да може да върне съветския газ.

" Много ми необичайно да видя подобен закон, с каква дефиниция, на какво съображение, дано господин Борисов да предложи, в действителност да работи малко като законодател ГЕРБ в Народното събрание, тъй като до този миг не сме видяли от тях някакви градивни оферти. И, в случай че има метод, по който България да е по-независима, по-самостоятелна и да има по-добри доставки на газ, несъмнено, ние ще застанем зад такава концепция. За мен по този начин не би трябвало да работи един парламент, депутатите не се вземат и дават. Това, някой да ти ги спуска и да ти споделя " давам ти ги ", " вземам ти ги " е тъкмо моделът на държавност, против който ние се разгласяваме, тъй като това не е демокрацията. Не може някой споделя: " Вземи тия 59 и направи с тях това, пък аз след това ще си ги дръпна. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР