Осигуряването на добър нощен сън е от решаващо значение за

...
Осигуряването на добър нощен сън е от решаващо значение за
Коментари Харесай

Учени доказаха на коя страна трябва да спим, за да сме здрави

Осигуряването на добър нощен сън е от решаващо значение за здравето, тялото, мозъка и настроението ни, изключително откакто през по-голямата част от времето си сме в леглото. Трудностите със съня могат да бъдат породени от редица неща, вариращи от погрешно хранене или пиянство на неверни питиета преди лягане до нашата позиция на сън. 

Осемдесет % от популацията ще имат проблеми с гърба в даден миг от живота им, постоянно породени или влошени от метода, по който спят. Това допуска, че позицията ни по време на спане може да е съображение за болките във врата или гърба, проблеми със стомаха  и даже прибързано стареене. 
 Храните, които да консумирате преди лягане - за бездънен и първокласен сън Храните, които да консумирате преди лягане - за бездънен и първокласен сън
Храната може да ви помогне да регулирате режима на съня си и да осигурите добър сън, без да се постанова да стоите цяла нощ. Недоспиването...

Най-добра позиция: По тил

Спането по тил улеснява главата, шията и гръбначния ни дирек да се подравнят и поддържат в неутрално състояние. Няма в допълнение налягане или гърба не се криви. Вие сте в най-хубавото състояние, защото гръбнакът ви остава в естествено състояние през цялата нощ.

Морска звезда

Тази позиция също е добра за гърба ви. Предотвратява бръчки по лицето и проблеми с кожата. Спането по тил също се бори с киселинния рефлукс. Лежането по тил значи, че главата е повдигната и стомахът е ситуиран под хранопровода, което пречи на усвоените субстанции да се върнат нагоре. Спането в това състояние може да докара до хъркане. Освен това, слагането на ръцете нагоре прибавя напън върху нервите на раменете, което води до болежка.

Втората най-хубава: на една страна
 Не е за поверие, само че сънуването ни оказва помощ за цели 6 неща Не е за поверие, само че сънуването ни оказва помощ за цели 6 неща
Когато сънуваме, ние претърпяваме наново някои неща, които са ни се случили в предишното. Или пък виждаме неща, които може да станат в б...

Сънят на една страна е потребен за пациенти, които имат обструктивна сънна апнея, склонни към хъркане, болки в гърба или врата, както и за бременни. Спането на една страна е потребно поради механичното отваряне на претрупан орофаринкс.

Това, че спите встрани, може също да аргументи нежелано стареене на кожата, защото слагането на едната страна на лицето върху възглавницата може да докара до бръчки и даже до провисване на бюста.

На дясната и на лявата страна

Удобната страна, на която предпочитате да спите, също може да играе роля за вашето здраве. Спането на лявата страна може да натовари вътрешните органи като черен дроб, бели дробове и корем, само че в същото време и да понижи киселинния рефлукс. Бременните дами се предлагат да спят в тази поза за най-благоприятен приток на кръв.

Най-лошата: По стомах
 7 ритуала преди сън за уравновесен метод на живот 7 ритуала преди сън за уравновесен метод на живот
Това, с което се занимаваме вечерно време, постоянно дефинира какъв брой продуктивни и енергични ще се усещаме на сутринта. Изпробвайте тези...

Спането по стомах в никакъв случай не е целесъобразна, защото не поддържа естествената извивка на гръбнака, което предизвиква всеобщо стеснение. Това оказва напън върху ставите и мускулите, което може да провокира болежка, изтръпване и деформиране.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР