Осигуряване на безвъзмездно ползване на градския транспорт в София за

...
Осигуряване на безвъзмездно ползване на градския транспорт в София за
Коментари Харесай

Обсъждат безвъзмездно ползване на градския транспорт в София за бежанци от Украйна

Осигуряване на безплатно прилагане на градския превоз в София за бежанци от Украйна до края на военните дейности на територията на Украйна ще разиска през днешния ден Столичният общински съвет ( СОС), съгласно дневния ред, оповестен на уеб страницата на съвета.

Заседанието стартира в 10:00 ч.

С решение на СОС от 24 март общинските съветници дадоха единодушие за период от три месеца жители на Украйна, избягали от военните дейности след 24 февруари, да употребяват градския превоз в София безплатно , против даване на паспорт и/или регистрационна карта, съдържаща персонален номер на чужденец. През юни СОС удължи с още четири месеца този период и по този начин той следва да изтече октомври. 

Вносителите на отчета, ръководителят на СОС Георги Георгиев и общинските съветници Стефан Марков, Грети Стефанова и Зафир Зарков, оферират тази мярка за подкрепяне на украинските жители да бъде продължена до привършване на военните дейности на територията на Украйна.

" Столичната община постоянно се е управлявала от обществената правдивост и даване на услуги, ориентирани към маргинални групи в обществото, както и по отношение на всички жители, чиито съществени права са застрашени или нарушени ", показват вносителите.

Те прибавят, че Столичната община е призвана да предприеме нужните дейности и ограничения , с цел да поддържа и навреме да насърчи сходни дела на гражданското общество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР